Valaki el tudná mondani hogy hogyan alakult ki a világ?
Melyik része érdekel?
Ősrobbanás?
Azon belül?
Vagy utána, a csillagok, galaxisok?
Nemhogy valaki de senki nem tudja.
Vannak sejtések de bizonyítva soha nem lesznek.
Nekem is az Ősrobbanás a meggyőző.. azonban hogy az az ősatom, ami felrobbant, az hogy jött létre..? - Na ez már fogósabb kérdés. Egyesek szerint minden feketelyukban egy új ősrobbanás megy végbe, új univerzumot létrehozva. De akkor hogyan hol és mikor jött létre a legelső feketelyuk? Ezért nem is értem, hogy a világ keletkezésére miért mondják, hogy "jaj hát az Ősrobbanás, ezt nem tudni.." - amikor a világ már az Ősrobbanás előtt is ott volt, egyetlen Ősatom formájában, maga a robbanás pedig csak a fejlődésének egy következő eseményláncolata. A legelső láncszemet egyáltalán nem magyarázza.
Arra tudok gondolni, hogy mivel az Ősatom állapotban se idő nem volt még, se (azon kívüli) tér, talán mindig is ott volt, létezett, létrejövés nélkül. Mert hát ahhoz, hogy valami megteremtődjön, időre és térre van szükség, aminek hiányában ez az egy lehetőség marad szerintem. Stephen Hawking szerint az összes létező anyag mennyisége megegyezik az összes antianyag mennyiségével, így összességezve mindent ami létezik, 0 jön ki.. semmi - ezért nem is kellett teremteni a világot, mert az alkotóelemeinek összessége gyakorlatilag semmi. Nehéz ezt így elképzelni, de végiggondolva logikusnak tűnik.
Úgy nagy általánosságban minden értelmes ember az ősrobbanás felé hajlik, lévén hogy az általa akár személyesen is megfigyelhető univerzum minden jele arra utal. És ugyanezek az emberek általában felteszik a kérdést, hogy "jó, jó, de mi robbant fel?" Erre az okosak, akik olvasták az Idő rövid története c. könyvet, azt mondják, hogy a semmi energia hatására szétvált anyaggá és antianyaggá, és abból felszabadult az energia, ami szétrepítette, függetlenül attól, hogy mások szerint ha anyag találkozik antianyaggal, akkor szintén energia szabadul el, ami ellentmondásnak tűnik, aztán vannak azok, akik azt mondják, hogy az energia anyaggá alakult, és akkor a sokkal előbb említett emberek azt kérdezik, hogy jó, jó, de honnan jött az a sok energia, amiből a nagy robbanás lett.
Én a magam részéről nagy barátja vagyok a Nagy Robbanásnak, és szintén azt kérdezem, hogy az honnan jött, illetve azt, hogy miből merészeli bárki feltételezni, hogy mi vagyunk a világ közepe, és a megfigyelhető univerzumon kívül mondjuk úgy 10 univerzumnyira miért ne lehetne még egy hasonló, ami mondjuk kétszer olyan régen megvan, mint ez... Én nem vagyok híve annak, hogy valami semmiből legyen, és az idő, mint olyan, ne létezzen, amíg nincs ősrobbanás (mert van, aki azt mondja, hogy előtte az idő sem létezett, és nekik is borzasztó sok doktori diplomájuk van ehhez), egyszerűen úgy vélem, hogy kívülről kéne (kellett volna) szemlélni ezt az egészet, hogy rálássunk, és akkor meg van oldva az idő kérdése. Csak hogy egy kicsit a fantáziából és a félinformációkból visszatérjünk a tudomány oltárára, hogy Mi robbant fel, vazze? Az egyik legfrissebb elmélet: [link]
Jó olvasgatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!