Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi volt annak a törvénynek,...

Mi volt annak a törvénynek, rangból eredendő jognak a neve?

Figyelt kérdés

Amelyik lehetővé tette, hogy az arisztokrata börtönbe zárassa azt az illetőt, aki az útjában van.. Önkényesen.

Egy francia könyvben (Victoria Holt- Ördög a lovon) olvastam erről, ott írták a nevét is, de elfelejtettem (franciául).

A bastille-ba zártak így be valakit a történetben, és a leírtak alapján a parasztság rettegett azoktól, akik ezt megtehették, és az elhurcoltak gyakran a börtönben haltak meg.

Lehet elnéztem kicsit a kategóriát. mindegy.

Neten nem találtam, pedig sokat kerestem. Megköszönném, ha valaki leírná az eredeti nevét.

2014. aug. 16. 18:33
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A "lettre de cachet"-re gondolsz?

Ha nem, lehet még az "oubliette" is, de ezek nem kimondottan jogi kifejezések.

Ha egyik sem, írd meg, jobban utánanézek. Olvastam erről én is Robert Merle középkori nyelvezettel írt francia regényeiben, de most hirtelen nem jut eszembe... :-(

2014. aug. 16. 18:49
 2/2 A kérdező kommentje:

Az első az :D húúú köszönöm szépen. Felismertem a nevét. Éljen éljen!!! ^^

Ment a zöld.

2014. aug. 18. 02:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!