Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Románia neve honnan ered?

Románia neve honnan ered?

Figyelt kérdés
2014. aug. 14. 11:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A rómaiaktól származtatják magukat.
2014. aug. 14. 11:35
 2/11 A kérdező kommentje:
Idióták
2014. aug. 14. 11:41
 3/11 Shai-Hulud ***** válasza:
34%

Többféle mánia is van.

Például az üldözési mánia, kleptománia, Románia....

(bocs..)

2014. aug. 14. 11:51
 4/11 hollófernyiges ***** válasza:
100%
A Bizánci Birodalom nevét kölcsönözték ki, azt hívták néha Romanianak vagy görögül Rhómanionnak.
2014. aug. 14. 12:09
 5/11 anonim ***** válasza:
Kb. a 19. századtól kezdve hívják így és tényleg azért, mert az elképzelt római származásukra kívánnak reflektálni. Azelőtt ha jól tudom sehol sem hívták őket románoknak, hanem az oláh egyes alakváltozatait használták.
2014. aug. 14. 14:53
 6/11 anonim ***** válasza:
23%
és ezt megszólja egy árja magyar, mert a magyar nép annyira faszagyerek egy nemzet :D nem tudom hogy akkor a történelme során miért mindig a szopós oldalon állt, hogy a területeit is elvették tőle :D :D kicsit ezen kellene gondolkodni és nem másnak a hazáját becsmérelni!!
2014. aug. 15. 12:44
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ki becsmérelte? A tények makacs dolgok.

Attól meg, hogy a románok nem Augustus császár ükunokái még nem lesznek rosszabbak, ahogy ettől a magyarok se jobbak. A románoknak kéne valahogy feldolgozni a saját frusztrációikat ezen a téren és nem sértésnek venni, hogy a tudományos világ nem fogadja el a tündérmeséjüket igazságként.

2014. aug. 15. 13:20
 8/11 anonim ***** válasza:
35%
Ha nem lenne semmi Római vagy latin kötődésünk, akkor miért van az hogy mi románok megértjük az újlatin nyelveket, olaszokkal, spanyolokkal, franciákkal, portugálokkal elbeszélgetünk és megértjük egymást anélkül hogy beszélnénk egymás nyelvét. Ha a nevezett országok egyikébe kerülünk dolgozni vagy élni, hetek alatt akcentus nélkül beszéljük a nyelvet. Én személy szerint az olaszt és a spanyolt akcentus nélkül beszélem, de a magyar nyelvnél már beszédnél észrevehető hogy nem az anyanyelvem (vagyis anyanyelvem a román mellet a magyar is). Ha nem lennének kötődéseink az ókori rómaiakhoz, akkor szerintem a nyelvünk nem lenne ennyire érthető egymás számára.
2014. aug. 15. 20:19
 9/11 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

"és ezt megszólja egy árja magyar, mert a magyar nép annyira faszagyerek egy nemzet :D"

1. nem én "árjázok" itt, hanem te...

2. lásd kicsit lentebb.

"nem tudom hogy akkor a történelme során miért mindig a szopós oldalon állt, hogy a területeit is elvették tőle :D :D"

Az első világháborúban Románia és Magyarország ugyanazon az oldalon álltak. Majd érdekes módon a háború végén a szövetséges román hadsereg megszállta Magyarország nagy részét, Budapestre is behatoltak, és csak a győztes felek igencsak erőteljes felszólítására vonultak vissza.

Nem ezt hívják ÁRULÁSNAK?

"kicsit ezen kellene gondolkodni és nem másnak a hazáját becsmérelni!!"

Nem, nekem nem a románok hazájával van bajom, hanem a becsületességükkel. Ez azt hiszem, igen nagy különbség.

2014. aug. 15. 21:36
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A román újlatin nyelv, ez tény, nem is vonta kétségbe senki.

De ettől még a román népnek vérségileg semmi, vagy csak minimális köze van a rómaiakhoz (akik amúgy nem voltak egységes nép, tehát a római nép mint olyan soha nem is létezett), de ennyi erővel meg az összes európai nép "leszármazottja" a rómaiaknak. A nyelvrokonság nem egyenlő a genetikaival. A magyar nyelv finnugor, de ettől még a magyar nép genetikai rokonai a szlovének, horvátok, szlovákok és osztrákok, nem az észtek vagy finnek, köszönhetően az évezredes keveredésnek. A románok a mai Montenegró környékéről származnak, valószínűleg illír eredetűek, akik átvették a római hódítók nyelvét, a latint. De ettől még nem nemzett gyereket egy római légió az összes illír asszonynak, így vérségileg semmi közötök a rómaiakhoz. Később meg a vlach törzsek délkelet, majd észak felé vándoroltak a Balkánon keveredve görögökkel, szlávokkal, bolgárokkal, kunokkal meg aki épp arra volt. Ha viszont te is a sötét dákoromán mániások közé tartozol, akkor fölösleges ez a vita, ugyanolyan meggyőzhetetlen vagy, mint a sumer-szíriuszi-atlantiszi eredetben hívő turbómagyarok.

2014. aug. 15. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!