Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Orvosi szaknyelvi vizsga...

Orvosi szaknyelvi vizsga (nyelvvizsga) pontosan mire jó?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy mire jó egy ilyen nyelvvizsga, szükséges-e az egyetem befejezéséhez, milyen előnyökkel járhat?

Kerestem továbbá, de nem találtam választ arra, hogy szükséges-e felsőfokú (vagy bármilyen "általános") nyelvvizsga ahhoz, hogy szakmai nyelvvizsgát tegyek?

Valamint keresgettem és a PROFEX orvosi szaknyelvi vizsgát találtam csak, esetleg nem tudtok valami mást, vagy ez az egy van csak Magyarországon?

Előre is köszönöm a segítséget!

18/F

2014. júl. 21. 13:48
 1/6 anonim válasza:
70%
Ahhoz, hogy szakmai nyelvvizsgát tegyél, nem kell előtte általános nyelvvizsga. Ahhoz, hogy az egyetemi diplomádat megkapd, kell a nyelvvizsga. A dékáni hivatal vagy tanulmányi osztály pontosan megmondja, hogy nálatok milyen vizsgát kell tenni. Ha orvosnak készülsz, szakmai szempontból jó a szakmai nyelvvizsga, mert könnyebben boldogulhatsz külföldön (csak magán vélemény: ki fog itthon gyógyítani, ha a fiatal orvosok mind elmennek?). Ha nem orvosnak készülsz, akkor esetleg szakfordítást tudsz vállalni.
2014. júl. 21. 14:00
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Nem kötelező az orvosi elvégzéséhez a PROFEX nyelvvizsga, de nálunk pl. a középfokú ANGOL kell a diplomához.

A PROFEX nyelvvizsgának az a fő előnye, hogy (orvosként vagy orvostanhallgatóként) sokkal könnyebb megcsinálni, mint egy "hagyományos" felsőfokú nyelvvizsgát (gyakorlatilag középfokú nyelvtan elég hozzá, a szavak pedig az orvosi szaknyelvből általában adják magukat), ráadásul az önéletrajzban is jobban mutat a "felsőfokú, szakmai" mint a szimpla "felsőfokú".

Emellett így legalább az ember megtanulja az udvarias, normális kommunikáció alapjait a betegekkel/kollégákkal, mely még Mo-n maradva is hasznos.

2014. júl. 21. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Viszont külföldön sehol nem fogadják el:)
2014. júl. 21. 18:26
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! És külföldön mit fogadnak el helyette?
2014. júl. 21. 20:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én Londonba mentem dolgozni, nem kértek semmiféle nyelvvizsgát, de sokat beszélgettek velem telefonon. Úgy tudom azonban, hogy mostanában szigorítják ezt, és az orvosi nyilvántartásba vételhez, vagy a működési engedélyhez tervezik valamilyen nyelvvizsga bevezetését, mert volt jó pár olyan eset, ami kommunikációs zavarokon "csúszott el" és ért tragikus véget.
2014. júl. 24. 14:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tájékoztatást! :)
2014. júl. 24. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!