Orvosi szaknyelvi vizsga (nyelvvizsga) pontosan mire jó?
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy mire jó egy ilyen nyelvvizsga, szükséges-e az egyetem befejezéséhez, milyen előnyökkel járhat?
Kerestem továbbá, de nem találtam választ arra, hogy szükséges-e felsőfokú (vagy bármilyen "általános") nyelvvizsga ahhoz, hogy szakmai nyelvvizsgát tegyek?
Valamint keresgettem és a PROFEX orvosi szaknyelvi vizsgát találtam csak, esetleg nem tudtok valami mást, vagy ez az egy van csak Magyarországon?
Előre is köszönöm a segítséget!
18/F
Nem kötelező az orvosi elvégzéséhez a PROFEX nyelvvizsga, de nálunk pl. a középfokú ANGOL kell a diplomához.
A PROFEX nyelvvizsgának az a fő előnye, hogy (orvosként vagy orvostanhallgatóként) sokkal könnyebb megcsinálni, mint egy "hagyományos" felsőfokú nyelvvizsgát (gyakorlatilag középfokú nyelvtan elég hozzá, a szavak pedig az orvosi szaknyelvből általában adják magukat), ráadásul az önéletrajzban is jobban mutat a "felsőfokú, szakmai" mint a szimpla "felsőfokú".
Emellett így legalább az ember megtanulja az udvarias, normális kommunikáció alapjait a betegekkel/kollégákkal, mely még Mo-n maradva is hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!