Hogyan esett a kanál a tv tetejéről?
Volt régebben, évekkel ezelőtt az a Kiválasztott című műsor Uri Gellerrel, bizonyára mindenki emlékszik rá.:D Na és volt olyan, mikor azt mondta, hogy tegyünk egy kanalat a tv tetejére és az onnan le fog majd esni magától. Na én ezt meg is csináltam, fogtam egy kanalat és rátettem a tv tetejére ( nem plazma tv hanem az a régebbi fajta kocka tv!). Nem billegett rajta hanem teljesen stabilan rátettem. Aztán leültem a tv elé a földre és figyeltem mikor fog leesni. Kb. 4-5 perc elteltével a kanál mintha ugrott volna egyet, leesett a tv tetejéről felém és mintha közbe pattogott is volna hozzá a földön. A tv elé kb. 1 méterrel esett le. Ja és a hangerő nem volt felvéve hanem normális volt.
Valami magyarázat? Azóta is érdekel.
Azért roppant kíváncsi lennék, hogy akkor hány néző választott úgy, hogy odateszi a kanalat.
Mondjuk, hogy kb. egymillióan nézték végig a műsort. (Lehet, hogy kicsit alulértékeltem?)
Átlagban - mondjuk :D - ketten néztek egy TV-t. Ez ötszázezer TV készülék.
Valamilyen okból (?!! :DD) csak TV-k egy százalékára került kanál. Ez ötezer TV - kanál kombó. :DDD
Kérdés: vajon hány TV-ről esett (ugrott, mászott stb..) le az a kanál abban az ... egy-két percben. (Természetesen az ilyesmi NEM ellenőrizhető, és sokan hajlamosak önmaguknak is hazudni az izgalmas misztikum érdekében.)
Nos - szerintem alá becsléses és móricka "statisztika" ellenére is, ötezer esetből kettő-három "pozitív" megtörténés sem túlzottan szignifikáns. :D
Szándékosan nem firtatom a TV-k formáját, anyagát, az akkor használt hangerőt...
(Ja... tudjátok, hogy a lemágnesező áramkör hogyan működik a - csak színes - CRT-kben?) :)
Biztos vagyok benne, hogy nem sok műanyag kanál szerepelt... :DDD
Abban is hogy nem ezrével (mondjuk háromezer az "ötezerből") potyogott le...
Hogyan esett a kanál a tv tetejéről?
Le. :DDD
dellfil
Ez a kanal el fog gorbulni xdd
Ő is olyan mint a többi bűvész csak rá kell jönni hogyan csinálja.
"(Ja... tudjátok, hogy a lemágnesező áramkör hogyan működik a - csak színes - CRT-kben?)"
#11: "A leugráshoz már egy igen izmos CRT-degaussing kellhet"
Tudjuk. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!