Jó hosszú mondani való? (Bővebben lent. )
Sziasztok kedves Gyakorikérdésen lakó emberek!
Szeretnék a számotokra itt névtelenül beszélni önmagamról. Kérni szeretném a véleményeteket.
22 éves vagyok, és nagyon, de nagyon vegyesek a tapasztalataim az életet illetően. Rémesen tömények a megéléseim. Van belőle jó is és rossz is egyaránt. Az előbbiből lehetne örökre a több, mert már nagyon unom a zavaros és káros megéléseket.
Ezeket a megéléseket lényegre törően most leírom.
De még mielőtt belevágok. Pár olyan megállapítást szeretnék megosztani ami, számomra rémesen zavaró, és van/volt már olyan pillanat is, hogy azt annyiszor látom, hogy ilyenkor csak állok... Nézek ki a fejemből és nem tudok percekig sem megszólalni a ledöbbentségtől, vagy csak valami format c jellegű dolog megy végig az agyamon.
Na most picit magamról. Magam egy nagyon korrektül önértékelő embernek tartom magamat. Ismerem a határaim, a gyengeségeim, és az erősségeim is. Hosszú utat jártam be idáig is, és nagyon élveztem, de nagyon szeretném folytatni ezt az utat. Csak nem tudom, hogy merre, mert ez a ledöbbent állapot is kezd a számomra fárasztó lenni. Mint, ahogy sok minden.
Na most. Picit magamról elmozdulva...
Egy pár számomra zavaró dolog. Miért a butábbaknak (kevésbé intelligenseknek) áll a világ?
Mármint én, mint művelt ember, aki elég tájékozottnak érzem magam a világ eseményeit is illetően. Tanulmányoztam nagyon sok politikai szervezetet, gazdasági szervezetet, és még "alternatív" dolgokat is bőséggel. Ne tartom magam egy ultra zseninek sem, de úgy vettem nagyon észre, hogy itt (Magyarországon) ezen a világon semmi sincsen rendben. Már egyszer idáig megkapta azt egy ismerőstől, hogy "túl normális" vagyok. :D
De nagyon nem úgy látom, hogy ez a világ a haladás irányába menne. Hanem inkább amolyan megakadóba, és ahol haladásnak tűnik valami. Ott inkább csak azért is azonnal ki is siklik valami. Még ezerféleképpen is képes lennék ezt leírni, de inkább nem nagyon. Nincsen hozzá kedvem. :D
Engem egyedül csak az igazság érdekel a világon mindennel kapcsolatban. Itt most szó szerint mindenre gondolok. Csak az a poén, hogy az igazság számomra már furcsább a fikciónál is.
Például számomra egyértelmű, hogy van az univerzum. Abban élünk mi. Már találkoztam furcsa emberekkel, akik mindenfélét vallanak mindenről, de nekem meg kissé zavarja az agyamat is meg az egész lénye, hogy hogyan tudnak mégis így gondolkozni. Amolyan irracionálisan. Mézesmadzag hatásnak hívom ezt.
Mármint tudjátok van a bolygónk. Ez a sok egyén mit csinál? Nem ám megbecsülné, hogy van egy otthona. Áhhh nem! Üssük, vágjuk, szeleteljük, adjuk el. Blablabla. Nem bírom már elviselni a hülyeségeket.
Találkoztam sok kezdeményezéssel is, ami elvileg a bolygóért és az "emberiségért" indult, de valami akkor se stimmel velük a számomra. Egyszerűen már nincsen idegzetem utána járni ezeknek. Valahogy úgy érzem, hogy fölösleges is. Sok mindent tudnék még írni, de majd inkább kommentben.
Addig is várom a válaszaitokat.
;)
Lesz az majd jobb is. Igazából nem olyan nehéz ezeket a dolgokat elfogadni. Majd idővel te is rájössz, hogy nem az a lényeg, hogy ki mit gondol rólad, hanem az, hogy te mit gondolsz magadról. Ha statisztikának vagy szerszámnak látod magad, akkor annyit is fogsz érni a saját szemedben, ez pedig nem jó állapot. Ennél te több vagy, hát ne is csak ennyinek lásd, hidd magad. Erre írtam, hogy bontsd le apránként a jelenlegi ideológiagyáradat, és építs helyette egy korszerűbbet. Hogy milyet? No ehhez kell még az a 10 év ;)
Számomra kicsit homályos a kérdező leírása a problémájáról, de azt hiszem, nem járok messze az eszenciájától, ha összefoglalom két mondatban:
1. valami nincs rendben ezzel a világgal
2. lehetne ezt jobban csinálni
Talán tévedek, de szerintem a fő gond az, hogy a mai világot igazán irányító emberek (beleértve politikát, gazdaságot, trendeket, médiákat, egyáltalán minden fontos dolgot, ami irányvonalat ad bármi társadalmi jelenségnek) legfőbb tulajdonsága, ami alapján irányító pozícióban vannak, az ambíció. Ha ebből van elég, sikeresek, vezető pozícióba kerülnek intelligenciai, tudási és erkölcsi hiányosságokkal is. Sőt, a nagy ambíció ezekkel a tulajdonságokkal sokszor fordított arányban áll.
Parasztosan, a hülyék hangosak, a bölcsek csöndesek, a tömeg meg a hangerőre hallgat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!