Elsősorban a naplómba szeretnék írni, (de máshova is)csak nemtudom hogy milyen titkosírással. Olyat nem szeretnék, hogy pl. egy szám egy betűt jelent, valami komplikáltabb kéne. Olyan viszont jó lenne mint pl. az egyik sorozatban (csinos kis hazudók) ír egy lány egy naplót és sima betűkkel ír, csak különböző szavak valamit jelentenek.
különböző szavak valamit jelentenek -> egy saját kis tolvajnyelv, amit neked kell kitalálnod és folyékonyan tudnod.
2014. júl. 9. 22:39
12/18 anonim válasza:
Ezt is könnyű visszafejteni.
Mivel a nyelv adott, a szabályait nem fogja változtatni - csak néhány szót cserél ki, erre nem nehéz rájönni.
Amiket itt tanácsoltok, azt már mind végigjátszották a titkosítás hőskorában. Ma már ezeket percek alatt fejtik meg.
Az egyetlen módszer, ami még ma is működik közülük, az OTP - ésszel használva.
Persze jó kérdés, hogy a kérdező egy jól kinéző, tetszetős titkosítást szeretne, ami sajnos 1 perc alatt fejthető - vagy egy nehezen visszafejthetőt (ami leírva rondán néz ki) ?
Nem mindegy...
2014. júl. 9. 23:47
13/18 A kérdező kommentje:
utolsó: igazad van tényleg nem mindegy :) Olyat szeretnék ami nehezen visszafejthető. Az otp az milyen ? hogy kell használni?
2014. júl. 12. 20:02
14/18 anonim válasza:
Ha nehezen visszafejthetőben gondolkozol, akkor főleg felejtsd el ezeket a régi módszereket. Caesar és Rákóczi koráig elég volt ez a titkosítási módszer is, de ma már a világháborús titkosításokat is másodpercek alatt törik meg.
2014. júl. 12. 20:17
15/18 anonim válasza:
#6-ban leírtam, olvasd el!
2014. júl. 12. 22:54
16/18 anonim válasza:
Szia én mostanában eléggé sokat foglakoztam ilynekkel és kitaláltam (lehet hogy előte is létezett) egy új fajta titkosírárst megkeresed a kedvenc versed amiből tudsz jó pár versszakot fejől majd amikor elkezded írni a naplód a naplóban leírt tartalom elsős betűjét kikeresed a versben is majd adsz számozod úgy hogy :sor szó betű így egy minimum 3 jegyű számot kapsz és így tovább kicsi gyakorlással kb szavanként 15mp a kódolás...
Naplóba azért szokás írni hogy azt mások is elolvashassák. Pl megtanulsz kínaiul és hagyományos kínai írásjegyekkel írsz a naplódba, így leszűkítheted azok körét akik olvasni tudják. Vagy kínai helyett navaho nyelven írsz, azt még kevesebben értik..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!