Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen titkosírással írjak?

Milyen titkosírással írjak?

Figyelt kérdés

Elsősorban a naplómba szeretnék írni, (de máshova is)csak nemtudom hogy milyen titkosírással. Olyat nem szeretnék, hogy pl. egy szám egy betűt jelent, valami komplikáltabb kéne. Olyan viszont jó lenne mint pl. az egyik sorozatban (csinos kis hazudók) ír egy lány egy naplót és sima betűkkel ír, csak különböző szavak valamit jelentenek.

Válaszotokat előre is köszönöm :)

2014. júl. 6. 12:09
1 2
 1/18 anonim válasza:
rovásírás,vagy mi réggeben barátnőmmel kitaláltunk egy saját titkos irást csak mi tudtuk alkalmazni.:D
2014. júl. 6. 12:17
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Írd géppel, aztán eressz rá egy AES128-at.
2014. júl. 6. 13:04
 3/18 anonim ***** válasza:
Ezzel csak az a probléma, hogy a saját titkos jelöléseidet "folyékonyan kell tudnond", ezzel gyakorlatilag egy új nyelvet kell megtanulnod.
2014. júl. 6. 13:16
 4/18 anonim ***** válasza:
Használj virág vagy tolvaj nyelvet.
2014. júl. 6. 13:55
 5/18 anonim válasza:
Hármasnak igaza van, én még jópár éve minden betűhöz kitaláltam magamnak egy titkos jelet, amit bár ha elfelejtem melyik betű mert ritkán használom (pl. x, q) logikusan ki tudom következtetni mert direkt úgy találtam ki (viszont más embernek semmit nem mondanak), azért a visszaolvasás tényleg elég szenvedős. De arra pont alkalmas, hogy néha magamnak úgy feljegyezzek valamit, hogy mások ne tudják elolvasni. :)
2014. júl. 6. 14:03
 6/18 anonim ***** válasza:

Használj OTP titkosítást.

Ez azt jelenti, hogy veszel valamilyen véletlen szöveget (pl. egy 10 évvel ezelőtti újságot), annak ráböksz egy véletlen cikkére, annak sem az elejére - és onnan kezdve, ami betűt olvasol, annak a sorszámát hozzáadod a saját betűdhöz. Ha túlfutsz a betűkön ("z" után lenne az eredmény), akkor kezded az abc elejéről.

Persze aztán ezt a titkosító szöveget is jól meg kell jegyezned, és el is rejteni mások elől.

Egy szöveget csak egyszer lehet titkosításra használni az életben, soha többé!

2014. júl. 6. 14:03
 7/18 anonim ***** válasza:
Szerintem találj ki saját ábécét, szerintem érdekes és jó mulatság is. Bonyolíthatod is, ha mondjuk a jelekhez nem csak betűket, hanem szavakat, vagy akár valamilyen kifejező mondatokat társítasz, mintha a jelet nem lehetne lefordítani, csak egy értelmező mondattal. Ha van képzelőerőd egészen stílusos kis "hieroglifákat" tudsz összehozni, csak ha sok jel lesz és nem akarod elfelejteni, feltétlen tarts meg egy megoldó kulcsot, amit elrejthetsz vagy kódolhatsz is :D Jó szórakozást! :) (írj ha ötletekre lenne szükséged)
2014. júl. 6. 14:38
 8/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, és alkalmazni is fogom az itt írtakat :)
2014. júl. 6. 15:58
 9/18 anonim ***** válasza:

Kitalálsz és megjegyzel egy kb 7 jegyű számot, pl.: 4142135

Ennek a számjegyeivel eltolod a betűket az abc-ben, majd újra, az elejéről.

Segítségként használj egy körlapot, szélére felírva az abc-t.

2014. júl. 6. 17:50
 10/18 anonim ***** válasza:

"egy kb 7 jegyű számot, pl.: 4142135"

Ezt nagyon könnyű visszafejteni!

Óvakodj a "papírzacsi" titkosításoktól!

Az OTP jól működik, csak rendesen kell használni.

Ez az OTP-nek egy nagyon-nagyon lebutított változata (csak 7 betűs!) - és így persze könnyedén visszafejthető.

2014. júl. 6. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!