Gyerekek Van itt rajtam kívül olyan, aki már 13 évesen a kvantum-mechanikéfól nézett tudományos filmeket? 15/f
Nem vagy egyedül! xD
Szerintem hamarabb is, mint 13 éves korom.
14F
Úgy igazából nem tudom pontosan, higy mikor, kezdtem, valamikor 1-15 éves korom körül valószínűleg azért (is) mert a szüleim nem igazán engedik, hogy normális filmeket nézzek :/
És igazából csak szimplán az űrkutatás érdekel(t) és csak amikor elkezdtem erről szóló 1 órás tudományos filmeket nézni, akkor szép lassan belefonódott a képbe a kvantum-fizika (de ezt is csak tv-ből néztem ráadásul keresztanyámnál, aki kb 150 kilóméterre lakik tőlünk így elég kevés alkalmam volt rá...)
Aztán gépről kezdtem nézni, de asszem még a 10. Óráig se jutottam el, mikor szóltak, hogy más is hagyjak netezni... (mivel saját gépem nincs :/)
Aztán rájöttem, hogy lg gu230-as telómra tudok letölteni YouTbobról és így megint elkezdtem nézni ezeket, de akkor meg az volt a gond h elég rossz volt a képminőség, kicsi a kép és akkor besokaltam így abbahagytam, de addig borzasztóan sokat néztem akár napi 8-10 órát :)
Kb Stephen Hawking és a multiverzum elmélet ill az időutazás és ezáltal a fénysebesség érdekelt nagyon :)
Azóta szinte teljesen leálltam az ilyenekkel...
De kb fél éve láttam a piramisokról egy (tudományos) filmet, hogy milyen összefüggések vannak a számok (számsorok)ban :)
Most pedig kb egy hónapja A Nagy Titok c filmet látram (ami annyira"tetszett" hogy letöltöttem és már több, mint 10x megnéztem)
Olyan furán jó érzés volt látni, hogy van egy film, ami a már korábban megfogalmazott élet-filozófiámról, a vonzás törvényéről szól :)
hát van egy rossz hírem. elég sok pont, amit felsoroltál, közelebb van az ezotériához meg a hülyeséghez, mint a tudományokhoz. 15 évesen nem gáz ez, csak gondoltam szólok, mielőtt nagyon elájulnál saját magadtól.
A kvantum mechanika érdekes dolog, de ne mondd rá túl gyorsan, hogy érted. Ha jól tudom, egy tudós sem mer ilyen állítást tenni jelenleg a kvantum mechanikával kapcsolatban.
Rossz hírem van, gyerekek. Amiket írtál, azok nem a kvantummechanikáról szólnak, hanem annak populáris félreértelmezései. Ezredszer is leírom: a kvantummechanikának semmi köze a tudathoz, a lélekhez, a "vonzáshoz" vagy bármilyen ezoterikus, spirituális témához. Nem engedi meg a fénysebességnél gyorsabb utazást vagy információátvitelt, nem a tudatod hozza létre az anyagot, nem fogsz sosem kvantumfizikával lottót nyerni, és a jelzálogot sem fizeti be helyetted.
A "hétköznapi" interneten található, kvantummechanikával foglalkozó cikkek/blogok/videók 98%-a lebutított, félremagyarázott, misztikus hülyeség. Remélem, erre majd rájöttök ti is, ha nagyobbak lesztek és tanultok egy kis valódi fizikát.
A tanácsom az, hogy még ha hitvány gyermekek is vagytok csupán, akkor is éljetek némi kétkedéssel bármi iránt, ami kvantummechanikáról szól. Majdnem biztos, hogy hülyeség, amit olvastok.
Szia!
Láttam egy kérdésnél "Gyerekek Van itt rajtam kívül olyan, aki már 13 évesen a kvantum-mechanikéfól nézett tudományos filmeket? 15/f" az arról szóló hozzászólásodat, hogy az interneten elérhető kvantummechanikáról szóló tartalmak mennyire hamisak. "A "hétköznapi" interneten található, kvantummechanikával foglalkozó cikkek/blogok/videók 98%-a lebutított, félremagyarázott, misztikus hülyeség." Azt szeretném Tőled megkérdezni, hogy a Morgan Freeman-A féreglyukon át is ezekhez tartozik vagy az azért tudományosabb? Humán érdeklődésű 18 éves vagyok, de az ilyen izgalmas témák mint a kvantummechanika, hobbi szinten érdekelnek. Mit ajánlasz nekem, mit nézzek/olvassak a témában?
Előre is köszönöm a válaszod.
Üdv.: Fanni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!