Mitől lehet az, hogy a tányérban lévő gabonagolyók összeállnak egy halmazba, ha tejben vannak (vízzel nem próbáltam)?
Figyelt kérdés
Kevés gabonagolyóval a leglátványosabb. Akárhányszor szétszedem őket mindig összetapadnak, ha elég közel érnek egymáshoz.2014. jún. 23. 13:40
1/3 anonim válasza:
2/3 Wadmalac válasza:
Én a hajszálcsövességgel rokon jelenségre gondolok, ami egymás mellett tartja őket. Nos, hogy viszont mi hozza össze őket ehhez, az már érdekesebb téma.
3/3 Wadmalac válasza:
Hát, nézem a cikket, az elmondja a felületi feszültséget, a felület fel- és lehajlását az edény szélénél, de valahogy nekem nem tűnik teljes magyarázatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!