Automata, vagy kézi váltós autónak jobb a gyorsulása?
Figyelt kérdés
Ha két ugyanolyan típusú autót mérnénk össze, annyi különbséggel, hogy a váltójuk eltérő, melyiknek lenne jobb a gyorsulása?2014. jún. 20. 10:29
1/5 anonim válasza:
milyen az automata váltó, mert a régiekkel lehet lassabba lennél, de az újak más simán tartják a tempót a kéziekkel, esetleg még jobbak is.
2/5 anonim válasza:
Át, én itt abból indulok ki, hogy a sport kocsik általában kézi váltósak... De nem igazán értek hozzá.....
3/5 anonim válasza:
Automata váltó hamarabb vált sebességet, mint te manuálisan.
Egy példa: Mész 5.-ben, nyugis laza tempóval.. egy kocsisort kell megelőznöd.. na itt csak annyit teszel, lepadlózod a gázpedált és vissza is pakolta 3.-asba pillanatok alatt. (nem feltétlen 3.-asba, hanem oda, ahol a legtöbb nyomatékot letudja adni)
4/5 anonim válasza:
3-asba* bocsi, fáradt vagyok elírtam.
5/5 anonim válasza:
a régebbi, hirdodinamikus, bolygóműves autómaták lassabbak, nagyobb a hajtűsi veszteségük meg az elektronika is sokszor "gondolkodik" ez is időveszteség. Az új dupla-kupplungos váltók már gyorsabbak, némely magasabb kategóriájú sportkocsiba már nem is szerelnek, csak ilyen váltót. Meg vannak még más konstrukciók, manuális kézi váltóhoz hasonló felépítésű, de robotzzzált váltók, azok is gyorsak már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!