Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Pontosan mit is jelent az a...

Pontosan mit is jelent az a büszkeség?

Figyelt kérdés
kicsit hülye kérdés, de szerintem ez egy relatív fogalom. Kinek mit jelent a büszkeség?

2014. jún. 13. 21:00
 1/3 anonim ***** válasza:
50%
Néhány ismerősöm azért tartott engem büszkének, mert nem hagytam magam hogy csicskáztassanak. Mivel volt saját két kezük és mozgáskorlátozottak sem voltak, sőt túl jó erőben is voltak, így bármit meg tudtak csinálni önmaguk is. Sőt, szociálisan sem szorultak rá.
2014. jún. 13. 21:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A büszke embert átható érzés. Jó okkal való elégedettség, öröm a megérdemelten elért eredmények miatt. De lehet önteltség, elfogultság miatt is, ami a saját vagy az egyénhez érzelmileg közel álló személynek képességei, érdemei túlértékelésében nyilvánul meg. (pl: Móriczka büszke, hogy a kutyája, nem vizel a szoba közepére)

Mondják, hogy valakinek büszke a tartása, járása, azaz kihúzza magát és egyenesen jár, nem lóbálja a kezét, hanem délcegen de fegyelmezetten tartja magát.

2014. jún. 13. 21:37
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A büszkeség szerintem az,amikor valaki tudatában van helyzetének ,eredményének súlyával és ezt ki is mutatja. Bizonyos dolgokat alantasnak tart. Szerintem a büszke még azon a határon van,amit az emberek elnéznek annak,aki elért dolgokat és emiatt viselkedik úgy ahogy.Ha viszont ezt olyan módon teszi,hogy másokat állandóan lebecsül,akkor az már más kategória.
2014. jún. 13. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!