Van ötletetek a matek házimhoz? (többi lent)
Figyelt kérdés
Egy háromszögben, a "b" oldalhoz tartozó súlyvonal hossza kétszer olyan hosszú, mint a "c" oldalhoz tartozó súlyvonal, és merőleges rá. Mekkora a háromszög kerülete, ha az "a" oldalhoz tartozó súlyvonal 60 cm hosszú?
a válaszokat előre is köszi :)
2014. máj. 25. 18:11
11/20 anonim válasza:
#7-es válaszomat megértetted? Abból megvan az "a" oldal.
A BCS háromszög befogóinak aránya 1:2.
Ha CS szakaszt x -szel jelölöm, akkor a befogók x, 2x, átfogó 40. Jön a Pitagorasz-tétel.
Mennyi az x ?
12/20 anonim válasza:
#9 !
Ne sajnáld! Ezért lennénk itt. ( A te kérdésed nagyon jó volt!!)
13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A befogós összefüggést megláttam, de az a oldalt nem értem még mindig...... :(
2014. máj. 25. 19:40
14/20 anonim válasza:
Addig nézd a BCS háromszöget, míg meg nem látod, hogy ott a Thalész-tétel teljesül! (Részletesebben leírtam már.)
15/20 A kérdező kommentje:
és ha megvan a pitagorasz?? (40^2=3x^2)
2014. máj. 25. 20:21
16/20 anonim válasza:
Sajnos ezt elszámoltad:
17/20 A kérdező kommentje:
és a c oldal?
2014. máj. 25. 20:52
18/20 anonim válasza:
19/20 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm. és a türelmet is!! :D
2014. máj. 25. 20:55
20/20 anonim válasza:
Nagyon szívesen! Ilyen szép feladatban máskor is szívesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!