A matek házimhoz kéne egy kis segítség. Tehát: Mennyi egy fényév?
Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 17:21
1/12 anonim válasza:
Google a te barátod! :)
Fejből nem tudom pontosan, valamivel 366000 km fölött asszem.
3/12 anonim válasza:
az a távolság, amit a fény légüres térben egy év alatt tesz meg. másodpercenként körülbelül 300000 km-t tesz meg.
4/12 anonim válasza:
"Fejből nem tudom pontosan, valamivel 366000 km fölött asszem."
Ilyet ritkán mondok, de LOL :D Remélem érezed, hogy ez hülyeség.
5/12 anonim válasza:
1 fényév az 9,460529·tíz a tizen ötödiken(nem tudom kiírni)
Ha elképzelni könnyebb, a föld a holdtól 1,3 fénymásodpercre van, szóval elég hosszú:)
6/12 anonim válasza:
hát igen kerekítve tízbillió km. valamivel kevesebb
8/12 rondakutya válasza:
Szerintem olyan 2 perc sem kell, hogy kiszámold. Calculátorral még annyi sem. Amúgy meg igen mint egy előttem szóló írta Az a távolság (mert távolság mértékegysége) amit a fény légüres térben egy év alatt megtesz.
9/12 anonim válasza:
Wikipédia nagyon jól leírja:
10/12 anonim válasza:
300.000kilómétert (kiírom az egyszerűbbek kedvéért) tesz mega fény egy másodperc alatt. most már csak szorozgatnod kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!