Miért van az, hogy a dió bele kiköpött mása az emberi agynak?
Figyelt kérdés
Van valami tudományos magyarázata ennek?2014. máj. 24. 19:05
1/7 anonim válasza:
Az úgynevezett morfogenetikus mezők létezése miatt. Ez egy olyan téma, ami egyelőre vita tárgyát képezi. A cambridge-i egyetemen indult komolyabban a kutatása. Ha tudsz angolul, sok anyagot találsz róla. De úgy általában a fraktálokról is olvashatsz. Ezek lépten-nyomon visszaköszönnek a természetben,
2/7 anonim válasza:
Az agyról úgy tudja a tudomány, hogy a felszínének megnövelése miatt ilyen. Ha nagyobb a felület, akkor több a szürkeállomány. Arról viszont nem tudok, hogy miért van szüksége a diómagnak ugyanerre.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Sajnos én lusta voltam utánanézni, hogy egyáltalán van-e összefüggés, vagy csak az én elképzelésem? De most, hogy mondod, így már utánanézek, mert nagyon érdekel!
2014. máj. 24. 19:30
4/7 A kérdező kommentje:
Az elsőt nem én pontoztam le!
2014. máj. 24. 19:30
5/7 anonim válasza:
A dióbél nem is hasonlít annyira az emberi agyra. Csak annyiban, hogy mindkettő barázdált felületű.
6/7 anonim válasza:
Sok dolog van, ami hasonlít egymásra, pedig semmi közük egymáshoz.
Amúgy meg fordítva, mint ahogy mondtad, mert az emberi agy jóval későbbi dolog.
7/7 anonim válasza:
A dió szerkezete egyáltalán nem hasonlít az emberi agyra. A hasonlóság nagyon felületes, nagyon látszólagos, és valójában az emberi képzelőerő az, ami miatt annak látjuk. Kb annyi a hasonlóság, mint a medve alakú felhő és a valódi medve közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!