Mi a véleményetek a magyar Mensa új adaptív IQ tesztjéről?
Valós adatot mér? Aki esetleg kitöltötte a régit és az újat is, mekkora különbség van a két érték között?
Nekem a régin 106 lett, ezen meg 125 fölötti, mert addig mér. A személyes benyomásom, hogy a régi teszt nehezebb volt, vagy azért mert valósabb volt, vagy mert hibásabb, és az elért eredmény is közelebb állt ahhoz, amit szubjektíven gondolok az értelmi képességemről, ahhoz képest, amit ezen az új adaptív teszten értem el.
Nekem nagyjából ugyanannyit mért mindkettő. A régi 126 vagy 128, nem emlékszem pontosan, az új pedig nekem is 125 fölöttit dobott ki. Ellenben mindkettőhöz odaírták, hogy nem megbízhatóak az értékek.
Ráadásul az új változatnak van egy kis hibája, megmutatja, hogy jó választ jelöltél-e meg. Legalábbis tableten amikor kitöltöttem mutatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!