Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ellentmond az ember az alapvet...

Ellentmond az ember az alapvető kölcsönhatásoknak?

Figyelt kérdés

Az alapvető kölcsönhatások alapján elég jól meg lehet mondani, hol lesz a Mars 10 év múlva, mert az alapvető kölcsönhatások alapján ezt ki lehet számolni.

Ki lehet számolni azt is ugyanígy, hogy hol lesz egy adott ember 10 év múlva? Nehéz kiszámolni, vagy lehetetlen? (A nehéz alá értem azt is, amikor ki lehetne, csak nincs elég számolókapacitásunk)

2014. máj. 19. 18:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Megnyugodhatsz, ugyanaz irányítja. Ennek oka pedig az, hogy a mars is, az izmod is a természet része, csak más része. Ezért mindre ugyanaz a szabály érvényesül, csak eltérő körülmények között. Ezért aztán az eredmény is eltérő. Tudod, a kezdeti értéktől is függ a végérték. De közben a szabály ugyanaz.

Azt viszont nem lehet kiszámolni, hol lesz az ember 10 év múlva. Néha azt se, hol lesz 1 perc múlva. Az embernek ugyanis tudata és akaratereje is van. A meteorit haladását csak a külső tényezők (kölcsönhatások befolyásolják). Ha földet ért, nem megy többé sehová. Én viszont, ha leugrottam a földszinti ablakból, bárhová mehetek, ami csak eszembe jut. És ki tudja, mi jut eszembe. Még én se, kicsivel előtte.

2014. máj. 20. 19:14
 12/13 A kérdező kommentje:

Akkor te hasonlóan gondolkozol, mint a #9-es csak te nem az izmot, hanem a gondolatokat tartod az alapvető kölcsönhatásokon kívülállónak.

Ez azt jelenti, hogy az emberi tudatos tevékenység ellent tud mondani az alapvető kölcsönhatásoknak? Tehát ha elég nagy erejű dolgot csinál egy ember szabad akaratából, akkor mérni lehet, hogy az alapvető kölcsönhatások meg lettek kerülve?

2014. máj. 20. 20:04
 13/13 anonim ***** válasza:

A gondolat is az alapvető kölcsönhatásoknak engedelmeskedik.

Ha érdekel a téma, nézd meg az idegsejtek és az agy működését.

A különbség az egy biliárdgolyó és az agy között, hogy az utóbbi annyival bonyolultabb, hogy jelenleg egy ember pályáját még nem mindig tudjuk előre megmondani már 10 mp-re sem.

2014. máj. 24. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!