Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen festéket szoktak...

Milyen festéket szoktak használni a rézkarcoknál?

Figyelt kérdés
2009. dec. 28. 11:42
 1/5 anonim ***** válasza:

A rézkarc készítés során: egy réz táblát vonnak be visasszal, majd ebbe bele karcolják a mintát. Ezután savval kezelik a réz táblát, ahol a viasz nem védi meg a sav megmarja a rezet. Így egy klisét kapunk, ez a savmaratott réz önmagában képes nyomot hagyni a papíron nincs szükség festékre.

A már kész rézkarcot néha tovább festik többnyire vízfestékkel.

2009. dec. 28. 20:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Tudom a készítés menetét, csak nem tudom, hogy milyen festéket érdemes használni, van aki azt mondja akvarellt, van aki akrilt, és most nem tudom, hogy én milyet használjak. Vizsgamunkámnak egy könyvet fogok illusztrálni és ahoz akarok hat darab rézkarcot, kicsit Gross Arnold stílusban.
2009. dec. 29. 09:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Egyébként én úgy tudom, hogy miután a lemez felületéről eltávolítod a fedőréteget utána be kell festékezni, mert különben hiába nyomtatod le nem lesz a papíron semmi.
2009. dec. 29. 09:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok:

A kész rézkarcokat, többnyire akvarellel festik, ezt pl.: teljesen eltudnám képzelni mesekönyv illusztrációnak. Lehet, hogy bevonják valamivel, nekünk annak idején a készítés menetéről kellett csak egy-két mondatot tanulni, nem kellett minden részletet. Ennekellenére nem tartom kizártnak, hogy a sav maratott réz képes legyen nyomot hagyni a papíron.

Sok sikert a munkádhoz!

2009. dec. 29. 18:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Akkor valószínűleg akvarellel próbálom majd meg.
2009. dec. 30. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!