Igaz, hogy az emberek magassága 20 évente 8 centivel nő?
"te _is_"? a tanulság éppen az volt, hogy neked az a bajod, hogy túl(???) alacsony vagy, másnak meg az a "baja", hogy túl magas.
az a helyzet, hogy a magasságodon nem fogsz tudni változtatni, úgyhogy inkább meg kéne próbálni boldogan élni ebben az állapotban, kár volna nagyon "elkeseredni" és kisebbségi komplexusozni. (bár tudom, hogy ezek alapvetően nem elhatározás kérdései, de azért remélem, hogy egy kicsit mégis. :-)
hogy mi lesz 20 év múlva, arról pedig végképp téves a megközelítésed: 20 év múlva kb. ugyanakkorák lesznek az emberek (átlagban, saját korcsoportjukhoz képest, saját etnikumukban stb.), mint most, te pedig éppen egy boldog apuka leszel, egy hozzád való feleséggel, akik a második-harmadik gyermeküket várják, és röhögni fogsz rajta, hogy mit paráztál tinikorodban ezen a testmagasságkérdésen. A legnagyobb, másodikos gyereked fotóját meg büszkén fogod mutogatni az osztálytalálkozón, hogy nem egy égimeszelő – ahogy az apja sem volt az –, de milyen csinos, és milyen okos! ;-) És a régi osztálytársak azt fogják mondani, hogy hátmégjóhogy+, te is az voltál, és a fél osztály beléd volt szerelmes. (jó esetben még azt is megtudhatod, így utólag, hogy a lányfele vagy a fiúfele... ;-)
Tudom, hogy ez a pozitív-jövőkép-duma a jelen helyzetben marhára nem érdekel (éppen 20 éve engem sem érdekelt volna :-), de ha már az volt a második – bár költői – kérdésed, hogy mi lesz 20 év múlva, akkor arra ez a "hivatalos" válaszom.
De, az még simán.
De szerintem ez legyen mindegy, erre ne építs, ne ígérd meg a csajodnak, hogy annyi leszel, csak legyen türelmes. :-)
(Illetve neki megígérheted, de azért te ne éld bele magad nagyon... ;-)
Baromság a 20 évente 8cm. Akkor nagyon régen 50cm-es emberek szaladgáltak volna, nagyon sokára meg 3 méteresek lennénk.
Azt mindenki tudja, hogy minél visszább megyünk az időben, annál alacsonyabbak voltak az emberek, kisebbek az átlagmagasságok. Régebben(mondjuk 40 - 50 évvel ezelőtt) egy 180 cm-es ember kifejezetten magasnak számított. Ma egy 180-as férfi(főleg hogy a testarányok is változnak) maximum bő középtermetűnek számít. Igen, tudjuk, hogy régebben is voltak 185 - 190 centis emberek, de nagyon ritka volt és akkor még ez extrém magasnak számított. Ma már egy 190 centis sem annyira extra magas...
Amit nagyon sokan nem képesek felfogni az az, hogy ma Magyarországon a normál, átlagmagasság(férfi) 175 - 176 cm, és ez akkor is így van, ha ma már elég sok az abnormálisan magas ember(180 cm feletti nők, 2 méter körüli férfiak). A szélsőséges, kirívó esetek nem változtatnak azon, hogy mi az egészséges, mi a normális, vagyis valahol az átlagos is!
Például ma már az abnormálisan elhízott ember is sok(200 kg, vagy annál is több), de ettől még nem lesz az ideális testsúly 150 kiló. Ugyanúgy kb. 75 - 80, magasabbaknál 85 - 90 kg marad.
Na ugyanez a helyzet a magasságokkal is!
Helló, Kérdező :)
Mekkorára nőttél végül?
(Berta Wooster vagyok. Válaszoltam a kérdésedre eredetileg, az előző oldalon.)
:-D De jó, egy ismerős név. :-) <3
Úgy "kiürült" a gyk, egy-két "neves" tag kivételével csak névtelenekkel "hadakozom"... :-((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!