Kicsit segíts légyszi a továbbtanulásban (?
Tanár. Esetleg kutató.
Nem kötelező. De talán ez a legjobb választás ezeken a szakokon.
Anglisztikai végzettséggel még akár tolmács is lehetsz, de angol tolmácsra nincs ma túl sok igény
Jó, persze, felsorolnak, mert nekik ez a feladatuk.
Azonban diploma és diploma, szakirány és szakirány között is _hatalmas_ különbségek vannak a piacon. Büfébölcsész szakirányokkal (média, pszichológia, kommunikáció, szabad bölcsészet és egyéb manifesztációi) például Dunát lehet rekeszteni.
Van egy vicc, amin mindíg jót röhögünk a mérnöki karon, de ha belegondol az ember, tényleg igaz...
- Mit kérdez a bölcsész, amikor munkát kap?
- Mit adhatok?
Sajnos a bölcsészettel sokra nem mész.
jó, akkor mire megyek sokra? tanár, fordító nem akarok lenni. és nem azért tanultam ennyit, hogy rosszul kereső állásom legyen. a magyar is ilyen rossz?
Bocsi, ha bunkónak tűnök, de nem vagyok az:) örülök, hogy segítetek nekem
Igen, a magyar is ilyen rossz. Bölcsész tárgyakat nem érdemes tanulni, nem valami jó befektetés. Elméletileg azért tanul az ember felsőoktatásban, hogy amikor meglesz a diplomája, jobb helyeken, jobb fizetéssel és könnyebben helyezkedjen el, mint előtte. Meg persze, hogy kielégítse a terület iránti kíváncsiságát, tudásvágyát. Nos az első nélkül a második szart sem ér.
Tanulj műszaki, vagy természettudományos helyen tovább, arra van kereslet. Szerinted van ma kereslet filozófusokra? :D Vagy olyanokra, akik vágják a vallásokat, vagy a magyar nyelvet? :D Angolul meg ígyis mindenki tud, arra azért nem éri meg menni.
Írj sok szakirodalmat!
Bár az sem állandó állás.
igazad van. akkor menjek természettudományokra? de azon belül mire? utálom a bioszt, fizikát, kémiát, földrajzot.. annak ellenére, hogy jó vagyok belőlük.
és ha természetvédelemre mennék?
basszus,lécci segítsetek:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!