Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehetségesnek tartom a létreho...

Lehetségesnek tartom a létrehozását?

Figyelt kérdés

Üdv.

Egy repülő deszkáról lenne szó.

Snow board alakú.

1.3 - 1.5 m hosszú és 0.5m széles lenne.

2 Nagyon erős ventillátor lenne beépítve az aljára.

Az aljára 2 szélére, 2 kisebb ventillátor vagy mini Jet motor lenne beépítve, ami tartja a deszkát, hogy ne döljön el hírtelen.

A venntillátorokat tudom szabályozni 0-100%-ig, minél erősebb fokozatra állítom annál jobban emelkedne, a 2 venntillátor tudom fokozni külön-külön, így egyiket ha leviszem 95%-ra, akkora lassacskán elindulok nagyon kis döléssel előre.

Ilyent még nem láttam készítsenek házilag, és stabilitás megoldását sem láttam sehol.

40-55 kilós emberkét megbírna.

Készítettem hasonlót korábban, kutyával volt tesztelve, ami 0.5m a föld felé fölvitte.

Mit szóltok, ha megvalósítanám életnagyba és működőképes is lenne, el tudnám adni ? Vagy hírnevet szerezni magamnak ?

Tudom nem itt kellene a választ megkapnom rá, de gondoltam megkérdem itt, mivel itt ismertem meg a jelenlegi társam is, azóta is nagyon jóban vagyunk, együtt melózunk ilyen szerkezeteken.

2014. ápr. 30. 12:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

#10:

1. érzékeny lelkű ember ne menjen gépészmérnöknek

2. örüljél, hogy van még valaki, aki a két kezével próbál létrehozni valamit

3. segíts neki!

2014. máj. 1. 09:30
 12/18 anonim ***** válasza:

Minden értelmes dolgot támogatok.

De ha "minden" dolgot támogatnék, egyfelől nem maradna időm, másfelől rosszabb lenne a világ.

2014. máj. 1. 10:11
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha két darab 30 centi átmérőjű ventilátorral képes leszel működtetni a szerkezetet, akkor ne ide gyere, hanem a szabványügyi hivatalba, de gyorsan!

Amúgy végeztél méréseket a ventilátorok teljesítményével kapcsolatban?

G.

2014. máj. 1. 14:49
 14/18 A kérdező kommentje:
Igen, nagy energiát próbálok kifejteni, minél kisebb ventiálltórral. Természetesen minél kisebb motor fogja hajtani és max 5 percet lehet vele a levegőben, de az is jó kezdetnek, mivel nem hinném, hogy valaki belevágott már ilyensmibe.
2014. máj. 1. 15:35
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Már leírtam egyszer de akkor most számszerűleg is. A két ventilátornak kb. 10KW teljesítményre van szüksége egy 40Kg-os test lebegtetéséhez. Ez abszurd egy ekkora szerkezetben és még nem is vettem figyelembe a szerkezet ön súlyát és a veszteségeket. Arról nem is beszélve hogy a vezérlésre és stabilizálásra kitalált ötleteid nem működnének.

"Készítettem hasonlót korábban, kutyával volt tesztelve, ami 0.5m a föld felé fölvitte."

Erről szívesen látnék videót vagy valamit mert még ez is képtelenség egy ekkora géppel.

2014. máj. 1. 17:01
 16/18 2xSü ***** válasza:
100%

Egyébként hogy gondolod a ventillátor hatásfokát növelni? Mert ha mondjuk van egy ventilátorod, ami kifejt egy bizonyos erőt, akkor nem elég az, hogy kétszer olyan gyorsan forgatod, az nem fog kétszer akkora erőt kifejteni. Nem vagyok ugyan gépész, de ez tuti hogy így van. Egyrészt van egy elméleti határ, utána hiába fogod növelni a fordulatszámot, a ventilátor már kb. a vákuumot fogja tekergetni. Nem beszélve arról, hogy akkora erő nehezedne a lapátokra, amit nem bírna el, pusztán a fordulatszám szétverné a ventilátort. De ha az nem, az első kisebb kaviccsal való találkozás biztos. Márpedig az lesz, hiszen óriási szelet kell csapnod, ahhoz, hogy elbírjon. Turbulenciáról már ne is beszéljünk.

Oké, értem én, hogy jópofa ötlet, de elsőre inkább építs egy olyan cuccot, ami önmagát elbírja, stabilan lebeg (még kisebb széllökések esetén is), irányítható, lehet vele elmozdulni, felszállni, leszállni. Ha ez megvan, akkor lehet továbbgondolni az egészet.

2014. máj. 1. 21:58
 17/18 anonim ***** válasza:
Amúgy miért ne lehetne?Gondoljatok a kétéltűekre,csak a kérdező kisebb teljesítménnyel próbálkozik/és másképp/.
2014. máj. 1. 22:16
 18/18 2xSü ***** válasza:
100%

Jó, egy könnyebb légpárnás járműnek van úgy 30-40 önsúlya, elbír egy nem túl kövér embert, kb 2 méter hosszú, 1 méter széles, és kb. 15 cm-re tud felemelkedni, köszönhetően a légpárna szoknyáinak. És van benne kb. egy 80 cm átmérőjű légcsavar.

Amit meg a kérdező akar építeni, az két ventilátor. 30 cm átmérőjűt ír, azaz egy ilyen cucc elvileg el kellene, hogy férjen egy 30x60 cm-nél nem sokkal nagyobb felületen. Légpárnáról nem igazán volt szó, de fél méteres felemelkedésnél nem is nagyon jöhet szóba ekkora méretben.

Kettő ilyennek már el kellene bírnia egy felnőtt embert.

Szóval van némi méretkülönbség. A légpárnás járműnél a stabilitást is segíti a légpárna. Ha az nincs, akkor már jóval macerásabb egyáltalán függőlegesen – vagy ha úgy tetszik vízszintesen – megtartani az egészet.

Nem tudom, de én még mindig azt mondom, elsőnek érdemes lenne afféle tanulópénz gyanánt megépíteni egy olyan eszközt, ami 0 kg súlyt bír el, és stabilan lehet irányítani.

2014. máj. 1. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!