Valaki le tudna irni pontosan, hogy hogy kell KClO3 - ot előallitani sos vizes oldatbol?
neten lattam ilyen videokat, nem akartam elhinni. ez létezik?
annyit tudok hogy sos vizet fel kell melegiteni, meg hogy talan elektrolizalni kell, de valaki leirna pontosan?
en sem gondoltam komolyan fe akkor ebben a videoban mit csinal ha nem kclo3-t ?
egyebkent kiserletezesre kene
Itt egy magyar blog róla: [link]
Kérdező azt ugye tudod hogy a Kálium-Klorát (KCLO3) pl pyrotechnikában afféle kerülendő feketebárány.Pyrotechnikában nem véletlen használnak pl Kálium-Perklorátot (KCLO4).És nagyon kevés dologhoz használnak Kálium Klorátot mivel azon szakmában sok keverékkel hírhedten dörzs érzékeny.A másik dolog a klorát előállításánál keletkező nagy mennyiségű erősen mérgező klórgáz.Amiből kis adagokat elég belélegezni egy súlyos egészségkárosodáshoz .Ez utóbbi sunyi mivel ha valamivel bekevernéd az azonnal megöl de a klórgáz az csendes gyilkos.Azzal hogy te azt a készüléket amiben ilyesmi készül nem szigeteled jól le esetleg nem megfelelően készíted el bőven elég hogy maradandó egészségkárosodást szenvedjél.Klórgázzal megfelelő szem és légzésvédelem nélkül nem is lehet dolgozni egy szűrőbetét meg 10.000ft egy maszk szintén 10.000ft felett kezdődik.A Kővetkező dolog ha egy helység megetellik klórgázzal ez nem olyan dolog hogy csak úgy könnyedén kilehet szellőztetni.Ezek nem olyan anyagok hogy bemész a hátsó bungeszba felveszel egy pormaszkot és egy szemüveget kinyitod az ajtót és ezzel megvan oldva.És akkor még nem jutottunk el oda hogy azzal az anyaggal dolgozni is kell mire abból kész Kálium Klorát lesz.Egy ilyen klórral telített oldattal meg házilag csak szabadban egy speciális klór és higany ellen védő szűrőbetétes védőmaszkkal tudsz dolgozni.De a legnagyobb probléma itt hogy egy fórumon találgatod hogy kálium vagy nátrium kloridot oldjál fel vízben akkor hogy fogod megvédeni magad és a környezeted pl a klórgáztól.Ezek a dolgok valahol ott kezdődnek hogy nem egy forumon kérdezősködök (monjátok már meg hogy készül) hanem át kell nézni pár hivatalos szabadalmat,dokumentáiókat és keresgélni a témában főnleg angol oldalakon.Én elárulom neked ha több oldalas szabadalmakat nézel át amiben pontosan minden benne van még akkor is több év mire biztonságosan és helyesen el fogod tudni készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!