Mely országok fejlettek tudományosan az USA-n kívül?
szerintem oroszország, kína, egyesült királyság vagy akár az egész eu.
nagyságrendekkel kevesebbnek gondolom pl. az afrikai térséget vagy szegényebb dél amerikai országokat.
bár az is kérdés, hogy milyen tudományos kutatásra gondolsz...
Japán, természetesen.
És technikai fejlettségben Dél-Korea.
(Oroszországon és Kínán röhögnöm kellett) :D
Oroszország biztos, de valszeg még Japán is.
Mogyi
Néztünk egy kollégával híreket Oroszország katonai akcióiról. Olyan gépekkel provokálják Angliát, amiken a magyar pilóták 30 éve gyakoroltak repülni. Ezek a típusok ugyanis már akkor nem voltak nálunk bevethetőek, lévén idejétmúltak.
(A kolléga egyébként maga is pilóta, tudja, miről beszél.)
Az oroszoknak csak a nagy arcuk van.
Japán meg "valszg" fejlett??? Valszeg, ja...
Oroszok sosem voltak fejlettek technológiai szempontból. Talán a két VH utáni kb. 20-30 éves időszakban, mikor az atomfegyver-versengés folyt (Tsar-bomba), atomerőművek (bár egy részük ma már elavult), ők lőttek fel elsőként szputnyikot (műholdat) és embert földkörüli pályára, valamint ők küldtek először holdkompot a Holdra. De se előtte, se ezt a rövid időszakot követően sosem volt rájuk jellemző a magasfokú technológiai fejlettség.
Akik technológiai szempontból viszik a prímet, azok a japók, a dél-koreaiak és az EU. Kína iszonyú iramban fejlődik, várhatóan fel fog zárkózni 20-30 éven belül az előbbiekhez ha így halad. Akikbe még nagy potenciál van, azok az indiaiak (nekik kb. 50 évet prognosztizálnak, hogy utolérjék az előbbieket).
Szerinted? :)
Francia, német, angol és olasz területek elsősorban. Másodsorban Svájc, spanyol, Benelux államok, plusz még hozzá az északi félsziget (finn-svéd-norvég-dán) rész (mi a neve annak a nagy félszigetnek?). Nagyvonalakban ők, sorrendet ne kérdezz, mert az nézőpont kérdése.
Tudom, hogy ezeknek egy része nem tagja az EU-nak, de európai államok mind.
Első válaszoló vagyok.
Most akkor nem értem, a legtöbben miért fegyverkezéssel kapcsolatban kezdtek el írni? Azt hittem, hogy tudományos kutatásokat kérdeznek...
Meg a kérdező is pontosíthatna, hogy mire gondolt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!