A Spanyol és Portugál nyelv hasonlítanak olyan mértékben egymáshoz, hogy aki megtanulja az egyiket az a másikat is könnyen megtanulja?
Szerintem a spanyolok és portugálok megértik egymás nyelvét.
Ezt onnan gondolom, hogy egy kedves ismerősö, aki spanyol szakon végzett az Eltén azt állítja magáról, hogy megérti a portugál nyelvet is egy bizonyos fokig.
Igen, ezért lehetséges, hogy középszintű portugál nyelvvizsgával egy év alatt a nulláról spanyol felsőfokút fogok tenni, ami remélhetőleg meg is lesz. Persze napi több óra tanulással, és tanárral, aki főleg a portugál kiejtés elhagyásában segít, na meg a szókincsbővítésben.
A spanyol szövegeket már akkor is olyan 70 %-ban értettem, mikor még nem kezdtem el tanulni. A kiejtése is abszolút érhető portugál nyelvtudással, ellenben fordítva ez már nem áll fenn. A spanyolosok inkább csak az írott portugált értik, beszédben nem igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!