Hidraulikus vagy mechanikus?
Én biztonsági okokból szkeptikus vagyok a hidraulikus fékekkel kapcsolatban.
Egy elszálló munkahenger-tömítéstől egy pillanat alatt elveszítheted a teljes fékerőt, míg a bowdenszakadás az itt szükséges kicsi húzóerőnél valószínűtlen, a bowden elhasználódása meg szemmel látható, ellenőrizhető és megelőzhető.
Én biztonságosabbnak tartom a bowdenest, bár kétségtelenül a hidrós a jobb hatásfokú és finomabb működésű.
Biztos, hogy költségesebb karbantartani, mint a bowdenest. De nem az olaj miatt.
Kétfajta rendszer van forgalomban, az egyikhez szabad ásványolajat használni, a másikhoz nem. Az egyik az autóknál is használt dot4 fékolajjal megy, a másik hidraulika-olajjal.
Maga az olaj ára egyiknél sem olyan nagy tétel, de a szervizben generáloztatás (csövezés, tömítések, munkahengerek stb.) nem öt forint. És ha kihagyod, bizony lehet, hogy a legrosszabb helyen hagy xarban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!