Ki mit gondol az angol Ecl nyelvvizsgáról?
Szia! Szerintem az ECL egy teljesíthető nyelvvizsga. A fogalmazós rész viszonylag egyszerű. A hangsúlyt a nyelv ismeretére helyezik. Tehát szép, választékos kifejezéseket, megfelelő szókincset használva könnyen megszerezhető. A legnehezebb rész a labor, azaz a hallott szövegértés. Sokat gyakoroljatok erre - angol nyelvű filmek, sőt méginkább híradók, pl CNN. Életszerűek a szövegek: szóval nem egy angoltanár fog tagoltan szöveget olvasni, hanem pl: egy zsúfolt metrón elhangzott beszélgetést, egy rádiós betelefonálós interjút hallhattok.A szóbeli 3 részes. Először egy bemutatkozás - ha ismered a partnered, akkor őt kell bemutatnod. Azután a vizsgáztató kezdeményez egy témát - ezt kettőtöknek önállóan kell kifejteni. Majd egy képet kaptok - nem képleírás, mint pl. " a kép közepén van egy asztal....", hanem a képek egy adott témát jelenítenek meg, és arról kell diszkusszálni a partnereddel. Én felsőfokon 75%-osra vizsgáztam, úgyhogy tuti sikerülni fog. Csak folyamatosan kell készülni, fejleszteni magad. Ha érdekel még valami csak kérdezzetek :)
19L
uhh, imádlak:D
lenne pár kérdésem. Az írásbeli rész tényleg csak 2 részből áll? írnom kell majd 2 levelet és 2 szöveget el kell olvasnom, aztán a kérdésekre válaszolni? csak ennyi? Semmilyen hézagos szöveg? Jó lenne ha így lenne, mert utálom ezeket a típusfeladatokat.
És ugye az ECL egynyelvű vizsga?
Az olvasott szöveg értésére ha jól emlékszem nem volt sok idő: talán háromnegyed óra a kettőre (?). Az egyiknél nekem meg volt adva 10 lyuk a szövegben és oda kellett beillesztgetnem a másik oldalon lévő mondatokat, persze volt 2 extra, amolyan nehezítésként. A másik feladatban pedig a szövegről tettek fel kérdéseket, amire mondatban kellett válaszolni. Viszont lehet olyan feladat, hogy nem mondatokat kell beírni, csak mondjuk kötőszavakat (although, howewer, but, satöbbi), vagy I,H, nem említette feladat is előfordulhat. Esetleg találd meg a paragrafusnak a legmegfelelőbb címet, vagy a címhez a legjobb paragrafust. Vagy állítsd sorba a szöveg bekezdéseit.
Az írásbelin nekem (felsőfok)az egyik feladat az volt, hogy a cég igazgatója, ahol dolgozom, alternatív energiaforrásokra szeretne áttérni. Erről kellett "neki" levelet írnom, hogy szerintem melyik lenne a legmegfelelőbb, miért, és hogy mik az előnyei/hátrányai. A másik a magyar ünnepkörök részletes leírása volt egy angol penfriend-nek :D Viszont gyakorlaton írtunk a levegő/víz/fény/hang szennyezésről, a globális felmelegedésről, az EU-ról, eutanázia, abortusz, stb. Nekem a levél rész 86% lett :) A lényeg, hogy használj szép kifejezéseket, amik a szintnek megfelelőek, és légy változatos, tehát ne legyen minden második szó a good, hanem használj agreeable, nice, pretty good, fantastic, stb. szinonímákat, hogy igazán értékes munkát alkoss :D Erre levelenkét háromnegyed óra van, a másfél órát te osztod be :)
Előző vagyok (2009-12-26 14:02-es is)
Igen, egynyelvű. Ez lemaradt :)
Szóval bocsi h csak most írtam vissza, csak kilenc vizsgám van, és azt sem tudom hol a fejem :P De most épp volt egy pillanatom felnézni Gyakorikérdésekre :) Amúgy mikor szándékozol elmenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!