TELC angol felsőfokú nyelvvizsgáról milyen tapasztalataitok vannak?
Szóbelin milyen témák fordulnak elő? (Mindegyik része érdekelne.) Egyszerre két vagy három ember vizsgázik?
Az írásbelinél levelet kell írni, fogalmazást vagy mindkettőt? Szintén a téma érdekelne.
Áprilisban megyek, és szeretnék jól felkészülni. Írással, nyelvtannal nincs problémám, viszont a szóbelitől nagyon félek, hátha olyasmiről kell majd beszélnem, amiről magyarul sem tudnék.
Nagyon hálás lennék, ha valaki leírná a tapasztalatait!
hát én most voltam egy a telc által meghirdetett versenyen, aminek az első fordulójában a "reading", "writing", "listening" volt, erről tudok írni, bár nem biztos hogy sok hasznát veszed. A reding-ben 5 szöveg volt, mind teljesen más témában, és mind más nehézségű volt:S igazából nekem nem nagyon volt időm végig csinálni. A writing rész az én esetemben 2 levél volt, az egyik egy formális, egy panaszlevél, és a másika az választható volt, tehát választhattam 3 lehetőség közül, lehetett barátnak tanácsot írni, szintén egy panaszlevelet csak más témában, és az utolsóra meg nem emlékszem:S azt most már tudom (jókor:S) hogy a nagyon bonolult mondatokat szeretik benne, és nekem pont emiatt lett lepontozva...nagyon. A listening meg még nehezebb volt, gondolom néztél már telces feladatokat:S Ha nem áprilisban mennél azt mondanám tegyél egy próbavizsgát, hogy lásd milyen, de nem igazán tudom hogy az mennyi időt vesz igénybe, meg gondolom ugyanúgy időponthoz van kötve és lehet csak a vizsgád után tudnál menni, ami persze nem túl ésszerűXD Én valőszínűleg nem jutottam be a szóbelire szal arról nem is tudok majd írni:) remélem azért valamit segített, jah am ez az egész úgy volt hogy a verseny előtt egy hónappal tudtuk meg hogy lesz és nem túl sokat készültünk rá, szóval eleve nem volt túl sok esélyünk:S
Sok sikert hozzá:)
Köszönöm a választ. :) Nem tudom, a felsőfok mennyiben különbözik a középfoktól az összeállításában, ez a fő gondom. Nem is tudtam, hogy van ilyen verseny. És az milyen "szintű?"
A levélírást meg azért kérdeztem, mert egy ismerősöm középfokú ECL-re ment, és neki pl. fogalmazást kellett írnia a környezetszennyezésről, ami azért jóval nehezebb, mint egy sima levél, legalábbis szerintem.
hát igazából én is csak februásban tudtam meg h van ilyen és 2000 ft volt, szóval úgy gondoltuk nem árthat:) Ez nem közép fokú volt hanem felsőfokú, és aki tovább jutott a szóbelire és bekerül az első vmennyibe, az kap egy utalványt a nyelvvizsgára, tehát még egyszer le kell tenni csak ingyen, azért nem lett volna olyan rossz:) de nem baj van még 2,5 évem addig lehet meghirdetik még egyszer és az majd jobban sikerül XD
környezetvédelem?:S nem hangzik túl jól:S
Ez tényleg jó lehetőség. Reménykedem benne, hogy hasonló lesz a vizsga, mert erre így azért valamennyire felkészültnek érzem magam.
Neked meg sok szerencsét kívánok, remélem, legközelebb összejön. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!