Csak az ember képes az önpusztításra?
Figyelt kérdés
Vagy öngyilkosságra?2014. márc. 27. 21:01
2/16 A kérdező kommentje:
Kösz,érdekes volt!Na de ha valaki öngyilkossági kísérletet tesz,akkor az előre megfontolt gyilkosság!Tudom hülyén hangzik,na de mégis!
2014. márc. 27. 21:19
3/16 A kérdező kommentje:
Aki meg nem akadályozza meg tettes társ?!
2014. márc. 27. 21:20
4/16 anonim válasza:
Sokáig, illetve fejlődő országokban talán még most is, egyfajta mutatvány volt, hogy csimpánzokat megtanítottak cigizni. Azok ugyanúgy rászoktak, akár egy ember és ugyanúgy igényelték. Nyilván öntudatlanul, mert az állat nincs vele tisztában, hogy ez káros a számára, és nem is önállóan döntött a szenvedélybetegség mellett, de ez ettől függetlenül önpusztító magatartás.
5/16 anonim válasza:
Most kérdés, hogy az a 12 éves parasztgyerek, aki a tanyán nőtt fel és rágyújt az első szál cigijére, az vajon tisztában van-e vele, hogy káros dologra készül rákapni, és vajon önálló akaratából cselekszik-e? (Nem erősebb-e a haverok nyomása a saját akaraterejénél?)
6/16 anonim válasza:
Az önpusztítás sok értelmű.
Van egyrészt a hímek önveszélyes "kivagyisága" ami a gének továbbadása miatt szükséges. Ez fajonként mást jelent ugye. Pávánál, fácánnál pl. eléggé önpusztító a nagy díszes tollazat, mert könnyebben észreveszi/elkapja a ragadozó. Más fajoknál meg véres csaták folynak a hímek között a háremért, amik elég kockázatosak az egyedre, de aki nem vállalja a kockázatot, kihal.
Aztán van a szerfüggőség, az állatoknál is előfordul. Pl. láttam nikotinfüggő lovat, ami összeszedte és ette a csikkeket.
Kifejezett öngyilkosság evolúciósan értelmetlen, bár olyan van, hogy az amúgy igen intelligens disznó éhségsztájkba kezd, amikor megölik a társát, és sejteni kezdi, hogy rá is ez a sors vár.
7/16 A kérdező kommentje:
Mik vannak?:)Felpontoztam mindenkit,mert ez meglepett!Na de azért még valami,ha a kacsákat napokig borral itatnám,utána meg kitenném a vizet is meg bort is,kíváncsi lennék melyikre hajtanának rá?!
2014. márc. 27. 21:45
8/16 anonim válasza:
Tuti a vízre, mert már ki lennének száradva a sok alkoholtól :D:D
9/16 A kérdező kommentje:
De utána megint boroznának szerintem:),vagy fröccsöznének:D
2014. márc. 28. 05:15
10/16 anonim válasza:
A papagáj, ha unatkozik, vagy nem kap elég figyelmet, akkor képes elkezdeni kitépni a saját tollait, amivel gyönyörűen fel is tudja sebezni magát, de akkor sem hagyja abba - ez szerintem bőségesen önpusztítás, hiszen szándékosan fájdalmat okoz magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!