Hogyan kezdjek hozzá?
Nos. Volna egy feladat irodalomból, melyben Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című vers korának egy-egy jellemzőjét kéne rajzzal és szöveggel bemutatni egy plakátban.
Nem tudom, hogyan kezdjek hozzá. Egyáltalán melyik kor ez(1956?)?
A válaszokat előre is köszönöm.
Itt van maga a feladat:
A korszak plakátjai meglehetősen torzítva mutatják be a rendszert. Csoportokban dolgozva készítsetek titkos szórólapot, amelyen rajzzal és szöveggel is bemutatjátok a kor egy-egy jellemzőjét a vers alapján.
(Sokszínű Irodalom 8. 68.old 4. feladat)
Hát mindenképpen pirossal és feketével domináljatok mert ugye kommunizmus és halál-elnyomás ilyesmit.
Én nagyon szeretem azt a verset, sztem ilyen utcaképet csináljatok ahol mindenhol valamiféle zsarnokség van.
Például iskolában tanár fenyeget, utcán rendőr ver valakit ilyesmi
Remélem tudtam segíteni :)
Köszi.
Mi először egy olyan képet találtunk ki ahol:
Előtérben egy rákosi szobor (személyi kultusz)
Mögötte egy város amiből nagyon sok gyárkémény látszódik, persze füstöl. A város fölött vörös felhők benne a kalapács és a sarrló (Szovjet zászló) Fölötte meg egyéb jellemzők.
Csak nem nagyon tudok szobrot rajzolni.
Javítás:
Kalapács és sarló (Szovjet zászló).
fölötte megy egyéb a korszakra jellemzők.
(Bocs csak valamiért nem írta ezt ki)
Köszi a tanácsokat.
Még annyi lenne, hogy jellemzőket kellene írni a rajz köré vagy valahova.Ilyesmiket kéne, hogy személyi kultusz, zsarnokság,elnyomás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!