Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek hozzá?

Hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés

Nos. Volna egy feladat irodalomból, melyben Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című vers korának egy-egy jellemzőjét kéne rajzzal és szöveggel bemutatni egy plakátban.

Nem tudom, hogyan kezdjek hozzá. Egyáltalán melyik kor ez(1956?)?

A válaszokat előre is köszönöm.

Itt van maga a feladat:

A korszak plakátjai meglehetősen torzítva mutatják be a rendszert. Csoportokban dolgozva készítsetek titkos szórólapot, amelyen rajzzal és szöveggel is bemutatjátok a kor egy-egy jellemzőjét a vers alapján.

(Sokszínű Irodalom 8. 68.old 4. feladat)

2014. márc. 27. 14:02
 1/8 anonim válasza:

Hát mindenképpen pirossal és feketével domináljatok mert ugye kommunizmus és halál-elnyomás ilyesmit.

Én nagyon szeretem azt a verset, sztem ilyen utcaképet csináljatok ahol mindenhol valamiféle zsarnokség van.

Például iskolában tanár fenyeget, utcán rendőr ver valakit ilyesmi

Remélem tudtam segíteni :)

2014. márc. 27. 14:38
 2/8 anonim válasza:
Vagyis sötét színeket használjatok
2014. márc. 27. 14:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi.

Mi először egy olyan képet találtunk ki ahol:

Előtérben egy rákosi szobor (személyi kultusz)

Mögötte egy város amiből nagyon sok gyárkémény látszódik, persze füstöl. A város fölött vörös felhők benne a kalapács és a sarrló (Szovjet zászló) Fölötte meg egyéb jellemzők.

Csak nem nagyon tudok szobrot rajzolni.

2014. márc. 27. 14:48
 4/8 A kérdező kommentje:

Javítás:

Kalapács és sarló (Szovjet zászló).

fölötte megy egyéb a korszakra jellemzők.

(Bocs csak valamiért nem írta ezt ki)

2014. márc. 27. 14:50
 5/8 anonim válasza:
Szobornál arra ügyelj hogy szürke szín mellett legyenek erősebb tónusok így lesznek "szobor hatású". És az arcot próbáld minéljobban kidolgozni, hogy tudják kiről van szó a többi azért annyira nem számít, vagy esetleg a szobor alá írhatott hogy "Dícső forradalmárunk" vagy ilyesmi
2014. márc. 27. 14:53
 6/8 anonim válasza:
És émg a szobor mellett lehetne egy két katona aki őrzi, úgy még diktatórikusabbank tűnne
2014. márc. 27. 14:54
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat.

Még annyi lenne, hogy jellemzőket kellene írni a rajz köré vagy valahova.Ilyesmiket kéne, hogy személyi kultusz, zsarnokság,elnyomás?

2014. márc. 27. 14:58
 8/8 anonim válasza:
Szerintem az jól nézne ki hogy ezekkel a szavakkal keretezed a plakátot, az még ilyen retrosan is hatna, vagy ha ez nem tetsik csak a levegőben lógnak a képen ezek a kifejezések, hogym utassa ilyen volt a "légkör"
2014. márc. 27. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!