Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tudtok mondani drága csillagás...

Tudtok mondani drága csillagászati távcső típusokat?

Figyelt kérdés

Amit én találtam fél óra keresés után az ez: Celestron CPC Delux 925 HD

Tudom hogy nem az ára számít a készüléknek, nem is akarok vásárolni mert nem engedhetem meg magamnak még a 6 számjegyűeket sem. Az más dolog hogy megőrülök a kíváncsiságtól, nagyon hajt az égbolt és a világűr, de még fiatal vagyok így remélem lesz alkalmam beszerezni egyszer egy komolyabb műszert. Viszont amikor elkezdtem keresgélni akkor ennél a készüléknél megállt a dolog. 1-2 milliónál nem találok sehol drágább, komolyabbakat.

Van valami törvényi vagy szabályozási oka ennek? Vagy csak egyszerűen nincs rá igény és ezért nem találtam?

Egyébként a drágább alatt mértékrendekkel komolyabb cuccokra gondolok,50 vagy akár 500 milliós készülékekre amiket "telepíteni" kell. Vagy ha valaki ilyet akar akkor készíttetnie kell? Egyáltalán van ennél modernebb technika?(tisztában vagyok vele hogy vannak rádióteleszkópok meg ilyen olyan röntgenesek,de olyan félében amibe ha belenézel akkor azt látod ami ott van típusúra) Vagy egyszerűen a távcső "méretének" növelésével nő a belátható terület nagysága? Elnézést ha sok a hülyeség, de annak ellenére hogy már több mint 5 éve van hogy kimegyek éjszakánként és csak órákig bámulok a csillagokat nem sokat tudok az ilyesfajta dolgokról, pont az árak miatt.

2014. márc. 15. 00:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem az ár számít kezdő szinten. Az a jó távcső amit használnak is. Egy 10 ezres binokulárral rengeteg nyilthalmazt stb nézhetsz meg. Kezdetnek 60ezerért eq2 egy sw 90/900 as refraktor kitűnő választás. Sokmindent megmutat. A newton 150/650 is kiváló kezdetben, de a refi igénytelenebb, kontrasztosabb. A tükrös igaz több fényt gyűjt, mélyegezni, halvány oblyektumra jobb. Nem kell egyből apo, vagy millás made cső. :) amit írtam 2 típus akár évekre leköt!!! S ha nem unod meg, akkor újítasz! Ha megunod nem bux nagyot. Ezek értéktartó műszeret.
2014. márc. 15. 05:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Hubble Space Telescope
2014. márc. 15. 08:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Kepler űrtávcső.

Amúgy komolytalan a kérdés, főleg hogy törvényi tiltásra gondolsz.

2014. márc. 16. 14:25
 4/6 tsirche ***** válasza:

Van pár neves gyártó "amatőrök" számára, még ha itthon nem is nagyon forgalmazzák (főleg az áruk miatt):

Itt van pl ez a kisebbik Takashi 167.000 USD:

[link]

Vagy ez az ASA az ausztáloktól 336.000 USD-ért:

[link]

Ha ennél is nagyobb kell akkor gyanítom az már csak egyedi rendelésre, egyedi igények alapján készíttethető el.

2014. márc. 17. 01:07
 5/6 tsirche ***** válasza:
Hopp, elírtam, Takahashi a név :) késő van már...
2014. márc. 17. 01:09
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek :)
2014. márc. 18. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!