Tudtok mondani drága csillagászati távcső típusokat?
Amit én találtam fél óra keresés után az ez: Celestron CPC Delux 925 HD
Tudom hogy nem az ára számít a készüléknek, nem is akarok vásárolni mert nem engedhetem meg magamnak még a 6 számjegyűeket sem. Az más dolog hogy megőrülök a kíváncsiságtól, nagyon hajt az égbolt és a világűr, de még fiatal vagyok így remélem lesz alkalmam beszerezni egyszer egy komolyabb műszert. Viszont amikor elkezdtem keresgélni akkor ennél a készüléknél megállt a dolog. 1-2 milliónál nem találok sehol drágább, komolyabbakat.
Van valami törvényi vagy szabályozási oka ennek? Vagy csak egyszerűen nincs rá igény és ezért nem találtam?
Egyébként a drágább alatt mértékrendekkel komolyabb cuccokra gondolok,50 vagy akár 500 milliós készülékekre amiket "telepíteni" kell. Vagy ha valaki ilyet akar akkor készíttetnie kell? Egyáltalán van ennél modernebb technika?(tisztában vagyok vele hogy vannak rádióteleszkópok meg ilyen olyan röntgenesek,de olyan félében amibe ha belenézel akkor azt látod ami ott van típusúra) Vagy egyszerűen a távcső "méretének" növelésével nő a belátható terület nagysága? Elnézést ha sok a hülyeség, de annak ellenére hogy már több mint 5 éve van hogy kimegyek éjszakánként és csak órákig bámulok a csillagokat nem sokat tudok az ilyesfajta dolgokról, pont az árak miatt.
Kepler űrtávcső.
Amúgy komolytalan a kérdés, főleg hogy törvényi tiltásra gondolsz.
Van pár neves gyártó "amatőrök" számára, még ha itthon nem is nagyon forgalmazzák (főleg az áruk miatt):
Itt van pl ez a kisebbik Takashi 167.000 USD:
Vagy ez az ASA az ausztáloktól 336.000 USD-ért:
Ha ennél is nagyobb kell akkor gyanítom az már csak egyedi rendelésre, egyedi igények alapján készíttethető el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!