Tudtok olyan kérdéseket mondani amire nehéz válaszolni de a mindennapokban is használjuk, látjuk azt amiről kérdezünk? Példa lent
A tök/dió zöldség vagy gyümölcs?
Muszáj vagy muszály?
Erre nehéz, vagy nem is lehet.
- Nem zavar, hogy én beszélek?
"A tök/dió zöldség vagy gyümölcs? "
Ki hová sorolja. Rendszertanilag nem ismeretes ilyen elkülönítés, hogy zöldség, ez egy köznapi kategórianév. Rendszertanilag a tökvirágúak közé sorolandó.
A dió pedig egyértelműen gyümölcs, még ha nem is a gyümölcshúsát, hanem a magbelét fogyasztjuk.
Muszáj a helyes. "Muszály", ez hibásan írt forma.
"- Nem zavar, hogy én beszélek?"
Különösebben nem, de köszönöm az érdeklődésed. ;)
Nem nehéz ezekre válaszolni, ha megfelelő ismeretmennyiség áll a rendelkezésedre a kérdést illetően. Ha meg nem, akkor bármilyen kérdés nehéz lehet.
Az, hogy mire nehéz válaszolni, a kérdezett korától, képzettségétől, színvonalától függ.
Sokaknak ezek is problémásak:
Meg|tudnátok mondani, hogy...
Miért nem esik a fejünkre a Hold, ha vonzza a Föld?
Melyiknek nagyobb a sűrűsége? 330 kg olajnak, vagy 500 l víznek?
Másoknak:
Vajon egy pohár vízben van több vízmolekula, vagy a tengerekben van több pohár víz?
Pillangóhatás: egy pillangó szárnycsapása okozhat tornádót?
Ezek már egész jók voltak köszönöm :)
De ilyen eldöntendős jobb lenne...
Ha a pizza kerek, akkor miért négyzet alakú a doboza?
G.
#7: Kerek pizzát könnyebb sütni, mert nincsenek sarkai, amik egymásba vagy a kemence oldalába akadjanak bele. Másrészt, kerek tésztát könnyebb gyúrni mint szögleteset.
Harmadrészt pedig a szögletes pizza szögletei gyorsabban sülnének meg mint a pizza többi része, tehát vagy a pizza közepe lenne nyers, vagy a csücskei égnének meg.
Szögletes dobozt viszont egyszerűbb gyártani és összeállítani, mint kereket :)
# 8/8
nah meg aki látta már hogy nyujták a pizza tésztát az tudja hogy a kezükön pörgetik így az a centrifugális erő hatására nyúlik meg. (jobb helyeken)
...legközelebb ki kell írnom, hogy természetesen tudom a megoldást, mert így ti válaszoljátok meg, és nem jut semmi a kérdezőnek. :D
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!