Tudtok mondani jó puskákat?
Jó puskák: Remington, Beretta, Wincester, Sauer, Blaser.
A szabályt pedig nem lepuskázni kell, hanem megtanulni.
Az meg tök jó, hogy egy padban ülsz; örülj neki, hogy nem vagy olyan kövér, hogy csak két padban férnél el. :)
Na, akkor hajrá, vágd be még a többi szabályt is. :)
Egy kis segítség hozzá: Mindig hangosan olvasd fel magadnak, úgy gyorsabban, könnyebben "megragad", mivel eggyel több érzékszervet vonsz be a tanulásba. (Ez verstanulásra is érvényes, ill. bármilyen szövegtanulásra.)
További segítség: Ha azt akarod írni, hogy "első", akkor az 1 után pontot kell tenni; a pont jelenti a sorszámot. (A többi számnál is: 2., 3., stb.)
És még egy: Ha az igekötő az ige előtt áll, akkor egybeírandók, pl. "megtanultam".
Plusz a vesszőkre is ügyelhetnél, nem olyan borzasztó nehéz megtanulni a használatukat.
Szóval csak igényesen, ügyesen, és majd meglátod, mennyivel jobb érzés okosnak lenni, mint butának. (Az egész órai paráról nem is beszélve, hogy ne bukj le. :)
Ha még tudok segíteni valamiben, szólj nyugodtan. :)
Sok sikert. :)
Szia Berta!
Valszaid mindig megmosolyogtatnak. Olyan vagy mint egy vérbeli nyelvtan tanár. Reszkessen az, aki nem ír helyesen!
(uh remélem itt nincs hiba)
További szép napot!
Ááá... 9 hiba. Ebből 2 valószínűleg csak rossz megszokás a chat miatt. De még akkor is marad 7... :(((
Ez olyan undok érzés, amikor nem lehet valakit rendesen leoltani, mert amúgy meg kedves... :D
(Jellemzően csak a bunkókat szoktam.)
"Félmegoldás": Nézd meg legalább a vesszőhasználat szabályait, az a kérdezőnek sem árt:
;)
4;)
9 hiba?! Akkor én is megbuktam nyelvtanból nemcsak a kérdező.
Hát igen anno 20 éve se nagyon ment a helyesírás a suliba.
Attól még mostanában már mehet, gyakorlás és odafigyelés kérdése. :)
Tulajdonképpen tényleg csak a vesszőhasználatot kellene bevágnod.
Az említett rossz megszokás a kisbetűs mondatkezdés és a mondatvégi írásjel hiánya volt; ezen kívül két elgépelés (válaszaid helyett valszaid), csak azt elfelejtettem levonni.
Szóval: vesszők, vesszők, vesszők. Tagmondatok határán, megszólításnál (Szia, 91-es!) és még néhány esetben, lásd a fenti linket. :)
:)
Ez mekkora marhaság már... "Gratulálok". :D
Biztos nem tűnik fel a tanárnak, ha valaki folyamatosan a bugyijában nyúlkál dogaírás közben, ugye? :P
Ész, hová mész?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!