Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Féltek 2012.12.21-től? Engem...

Féltek 2012.12.21-től? Engem eddig nem érdekelt, de most elkezdtem félni.

Figyelt kérdés
A férjem csak nevet rajtam, de én aggódok,szeretném felnevelni a gyerekeimet,olyan kicsik még.És élni akarunk!:))
2009. dec. 12. 22:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
én nekem mind1 mert olyan betegségben szenvedek amivel mától számítva még max. 10 évet élhetek. szóval... na de majd kíváncsi leszek én is:)
2009. dec. 12. 22:39
 2/15 anonim ***** válasza:

hülyeség :)

2000-ben is, 2006.06.06-án is világvége volt beígérve, mégsem lett.

:)

amúgy a maja naptár nem lejár akkor, hanem újraindul az ő időszámításuk:)

csak a film miatt pánikol mindenki ennyire.

2009. dec. 12. 22:39
 3/15 anonim ***** válasza:
73%

Én csak röhögni tudok rajta.

Nem hallottam ennél nagyobb baromságot a da Vinci-kód óta.

Nem elég hogy a kultúránktól teljesen idegen, de még csak nem is igaz.

A maják korszakváltásról beszéltek és nem világvégéről. Vagyis ohne katasztrófa.

Amellett pedig ha megkérdezel egy maját, hogy mi lesz 2012. december 21-én (vagy a 13.0.0.0.0 napon, ha ragaszkodunk a Nagy Kör naptárhoz, ami csak egy a tucatnyi maja naptár közül) akkor elképzelése sem lesz.

Ugyanazt fogja válaszolni, mintha te, ha megkérdeznék tőled, hogy mi fog történni mondjuk 2011. március 23-án (hogy egy közelebbi időpontot említsek).

Fogalmuk sem lesz róla, mert az egész egy kamu. A nyugati média sületlen baromsága, mint a da Vinci-kód, a szkíta kereszténység, a kvantumfizika az ókori Egyiptomban, az űrkorszaki technológiával rendelkező Atlantisz, a sumér-magyar rokonság, a dákóromán kontinuitás elmélete és még sorolhatnám

2009. dec. 12. 22:43
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én meg nem akarok 22-én vizsgázni :DDD Úgyhogy történhetene vmi XD Csak mondjuk ne világvége,dehát abba csak az ősemberek hittek!!
2009. dec. 12. 23:18
 5/15 anonim válasza:
van itt rengeteg kérdés ami ezzel foglalkozik keress rá, olvasd végig és megnyugszol.
2009. dec. 12. 23:23
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem szűnik meg a világ, a maják is csak mentális felemelkedésről írnak. Lehet csak az idióták pusztulnak ki :DDD
2009. dec. 12. 23:26
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Kedves anyuka le legyél gyerekes légyszives.
2009. dec. 13. 00:00
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mitől félsz, hülyeség az egész. Egy fordítási hibából indul ki. A maják naptárának ciklusait nem "évezrednek" hívták, mert nyilván nem ezer éven át tartottak, hanem "koroknak" vagy "világoknak" szokás fordítani az ő kifejezésüket. Ettől az, hogy beköszönt az új világ éppen ugyanazt jelenti, mint hogy beköszönt az új évezred, vagyis semmi külööset.
2009. dec. 13. 10:38
 9/15 anonim ***** válasza:
Én pedig LeSzarom
2009. dec. 13. 12:07
 10/15 anonim ***** válasza:
A világon többszáz, vagy talán több ezer időszámítás létezett. (Ezek nagy részéről valószínű nem tudunk, és soha nem is fogunk tudni, mivel nem maradt fenn róla lelet, és nem terjedt el széles körben.) Ezek nagy részében már történt a 2012-eshez hasonló esemény, amikor véget ért, vagy "fordult" a naptár. Egyiknél sem lett világvége. Miért is lenne? Azért, mert egy ókori nép naptára lejárt? Ha kicsit elgondolkozunk a dolgon, nem nehéz rájönni, hogy mekkora marhaságról van szó. Volt egy nép, akinek - sok más néphez hasonlóan - szüksége volt az idő mérésére. Kitaláltak egy naptárat, ami a célnak megfelelt, csakhogy a miénkkel ellentétben nem nyílt végű naptárra siekredett. Nem is volt rá szükség, nem agyaltak a kitalálói azon, hogy mi lesz 2012-ben, az utókorra bízták, hogy hogy oldják meg a naptár újrakezdését. (De gyanítom az eredeti gondolat az volt, hogy ha lejárt, egyszerűen újrakezdik.) Pusztán matematikai okai vannak, hogy vége a naptárnak, semmi több. Mégis, hogy a fenébe tudhatná egy ókori nép, hogy mi lesz 2012-ben? :D Röhejes...
2009. dec. 13. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!