Megéri Érettségi után festő-mázoló-tapétázónak tanulni?
Tudod 2009-előtt akár napi 15.000-et is megkereshetett egy jó szakember.Most nagyra tették a mércét és vagy lezüllöttek,vagy bevonultak a gyárakba,zsebpénzért melózni...A mai világban nem tudnak az emberek építkezni,ha van meló azért meg is kell küzdeni a konkurenciával:akik vagy a kontár fröccsös kőművesnek mondott akármik,vagy a talpon maradt nagyok,akik valakinek a valakije.A "fröccsös" kőműves elmegy 2-3 litykó borért és pár fillérért "melózni">iszonyatosan levitték a tarifákat,a nagyok meg lejmolják a jónépet> ezek nem matekoznak,hanem a mérnökkel kiszámíttatnak mindent és rezsi órabérbe dolgoztatnak,ami egy kőművesnél most óránként 2000ft,segédmelós 1500 körül,de ebből a kőműves örül ha megkapja a 600ft-os órabérét a többi a vállalkozó "ÚR" zsebébe vándorol!Aki meg külföldön van pl: a nagybátyám,ő is vállalkozó volt,de a válságba összeomlott ő is.Őt alkalmazottként az osztrákok fél évig nem fizették ki,havi 1 millát ígértek be neki!Így fél év után hazamenekült és most a nagy eszével bekóstolja a franciákat is!Én időben ki tudtam szállni,így megmaradt a tőkém!Hogy mennyire lehet szeretni?Nézd az első melóhelyemen iszonyatosan paráztam,mert a suli nem sok mindenre tanított,de a valós világ az igen.Nem szerettem hanem imádtam!Nem a pénz miatt,hanem ha végeztem egy melóval örömmel néztem vissza,hogy hibátlan,remek...alkottam valamit.24 évesen fővállalkozó lettem,az olyan nagyokat tapostam el akiknek 30 éve már kiterjesztett birodalmuk volt.Mert pörögtünk,3 brigáddal nyomtam,de nem a főnököt játszottam,hanem kollégák voltunk,így kölcsönös volt a tisztelet és a pénzkereset is!Mert a mostani vállalkozók csak a pénzt tisztelik!2005-ben már 10.000-ret fizettem egy kőművesnek,mert ő kitermelt nekem napi 60-70 ezret!Mindenki jól járt így!Soha nem voltam a körbetartozásnál,mert nem voltam alvállalkozó!Tisztellek téged is,hogy a fizikai melót választod és dolgozni akarsz,nem pedig valami főnök kiképzőbe járni,ahol csak elmélet van!Ja és 60ezer kezdő tőkével kezdtem egyedül amit 2 nap alatt meg is kerestem./egy kerítés javítás volt/,egyre több melóm lett így már rengeteg embert tudtam foglalkoztatni...Azt javaslom a tovább tanulás céljából,hogy vannak a gyorstalpalók,így több szakmát is egy időben kitanulhatsz,a felesleges tölteléktantárgyak ott nincsenek,csak a szakma!Még matek óra sincs:)!Neked ennyi előnyöd van,hogy te ezeket már az érettségivel letudod,sőt,már a jövőn gondolkozol,ami nagyon pozitív dolog,amíg más a fac.-et nyomja te a lehetőségeket keresed!A fac-függgők gondolom,mind az informatika irányába gondolkoznak,ami nagy konkurenciát vált ki!A jó kőművesnek minden szakmához kell konyítani valamilyen szinten.A kőműves az alapszakma amiből kiváltak a burkolók,az állványozók...Így bármit be lehet vállalni!Pl:csempézés kb 2000ft/nm.30 nm le lehet szórni egy nap alatt,másnap pihenésképp kifugázod,ehhez még ész se kell!Ha ezt választod és netán beindul az építőipar,akkor addig nem állsz neki amíg a szerződést alá nem írja a megrendelő,ezt soha ne felejtsd el!Ha akarod akkor adhatok még tanácsokat,de lépek,mert jelenésem van!
Üdv!És a lehetőségeket keresd ne a divatot!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!