Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért foglalkozik valaki...

Miért foglalkozik valaki azzal, hogy kutasson régi korokat?

Figyelt kérdés
Ma 2014 van ehhez képest vannak ismerőseim, akik olvasnak a Brezsnyev korszakról vagy Kádár korszakról. Mennyivel lesz nekem jobb, ha ezt tudom, hiszen 2014 van. Van aki régi zenéket hallgat, de kérdezem én minek, ha ma a mai kor van. Mire megyek ezzel, ezekkel. Mitől lesz jobb, ha ismerem a Kádár-rendszert vagy más korokat, ami már rég nincs?
2014. febr. 23. 01:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A múlt hibáiból csak úgy lehet tanulni, ha néha tanulmányozzuk. Már aki, mert engem sem érdekel a múlt. Inkább érdekel mi lesz, mint sem mi volt :)
2014. febr. 23. 01:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Történészek mért ne tehetnék, akiket érdekel mi volt a múltban mért ne tehetnék? Aki rosszul van a mai " zenétől " mért ne tehetné?
2014. febr. 23. 01:51
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Hozzátartozik az általános műveltséghez, kultúrához.

A jelen folyamatait is akkor érted meg, ha ismered a múltat, előzményt, amiből kifejlődött.

2014. febr. 23. 03:51
 4/11 anonim ***** válasza:
Számomra szimplán érdekes. Egy gondolkodás mód tágításra alkalmas elfoglaltságot jelent.
2014. febr. 23. 04:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Csak úgy értheted meg a jelent - mi, miért van úgy, ahogy, lehetne-e másképp, stb., - ha ismered, és megérted a múltat.

Így elkerülheted a múlt hibáinak megismétlését is, és okosabb döntéseket hozhatsz a tapasztalatokból.

Jobb a régiek hibáiból okulni, mint a sajátjaidból. :D

2014. febr. 23. 11:51
 6/11 A kérdező kommentje:
Ezt én értem. De vannak emberek, akik nosztalgiával tekintenek a múltra és szinte habzsolják az ezzel foglalkozó könyveket hobbiból is. Ezáltal mintha nem a jelenben élnének.
2014. febr. 23. 13:02
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezt úgy hívják hobbi, ill. megszállottság.

Egyrészt valóban lehet célja hogy ne a valósággal foglalkozz, másrészt, mivel jobban ismeri az adott területet jobban észreveszi a szépségeit - amit az "átlag" ember nem.

És a megszállottság szinte kötelező, ha valamiben nagyon jó akarsz lenni.

2014. febr. 23. 16:25
 8/11 A kérdező kommentje:
Igen valóban vannak ismerőseim, akik megszállottan a szerelmesei egy bizonyos kornak vagy inkább bizonyos történelmi periódusoknak.
2014. febr. 23. 16:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem sokan ha választhatnánk inkább élnénk a 80-as években mint a mában :D

Miért? Mert sokak számára az a korszak sokkal kellemesebb volt mint ami ma van, ilyen egyszerű.

2014. febr. 23. 18:26
 10/11 A kérdező kommentje:
Ennél nem nehéz, hogy kellemesebb legyen, mert ami itt van az káosz. Csoda ha az ember szétesik? Az a csoda ha valaki normális tud maradni.
2014. febr. 23. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!