Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy az ember...

Attila2142 kérdése:

Miért van az, hogy az ember nem akar csinálni olyan "űrhajót" ami egyaránt fel és le tud szálni? Mert meg tudnák csinálni!

Figyelt kérdés

2014. febr. 18. 09:59
1 2
 1/11 Wadmalac ***** válasza:
100%

"az ember nem akar csinálni olyan "űrhajót" ami egyaránt fel és le tud szálni"

??????????????

[link]

2014. febr. 18. 10:24
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Űrsikló. Némi segítséggel ugyan, de felszáll, és le is száll.
2014. febr. 18. 10:43
 3/11 Wadmalac ***** válasza:
100%

Csak, mint kiderült, állatira gazdaságtalan. Legalábbis a Space Shuttle úgy, ahogy volt, a Buranról meg tervezésekor már tudták, hogy nem lesz gazdaságos, csak a verseny miatt csinálták. Nem is járt az űrben soha.

Az új, pilóta nélküli űrrepülőgép tervek gazdaságossága is erősen kétséges.

A Grasshoper-féle projektek meg max. a Marson lesznek felszállás-képesek, mármint bolygókörüli pályára jutásig.

Az 1 G már kemény ügy.

2014. febr. 18. 10:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem a Buran járt az űrben, csak személyzet nélkül.
2014. febr. 18. 11:41
 5/11 Wadmalac ***** válasza:
100%

#4:

Gyorsan megnéztem, tényleg, egyszer fellőtték. Én csak a siklópróbákról tudtam.

Meg azt, hogy pár évig rohadgált, aztán agyoncsapta a ledőlő hangár nyolc munkással együtt. Csúnya búcsúzás.

2014. febr. 18. 12:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A fő probléma az üzemanyag tömege. Nagyobb mennyiségű üzemanyag nagyobb tömeg, viszont a nagyobb tömeg gyorsításához több üzemanyag kell, ami tovább növeli a tömeget, stb., ördögi kör.

A jelenlegi hordozórakéták is csak úgy működőképesek, ha a kiürült szakaszokat eldobálják útközben, hogy csökkentsék a tömeget. Ezt úgy lehetne kikerülni, ha hatékonyabb meghajtást alkalmaznának, tehát kisebb tömegű üzemanyag is tudna megfelelő ideig megfelelő tolóerőt biztosítani.

2014. febr. 18. 13:00
 7/11 Wadmalac ***** válasza:
100%
#6: Pontosan. Ez bizony nem akarás kérdése, még nincs meg hozzá a technológiánk.
2014. febr. 18. 13:17
 8/11 anonim ***** válasza:
Engem érdekelne, hogy a kérdező mire alapozza a "Meg tudnák csinálni." mondatot?
2014. febr. 18. 22:24
 9/11 Wadmalac ***** válasza:
#8: A Star Trekre?
2014. febr. 19. 07:31
 10/11 anonim ***** válasza:
Amúgy egy Orion típusú atombomba robbanásokkal meghajtott űrhajó talán le tudna szállni, bár nem vagyok róla teljesen meggyőződve.
2014. febr. 19. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!