Még a tescoban is lehet kapni készen, semmi értelme kísérletezni.
"jó a sima gyümölcs is,vagy cefre kell hozzá?"
Inkább vedd meg a tecsósat és gondosan olvasd el a használati utasítást.
Mert úgy tűnik, kicsit hiányoznak az alapok is. :)
2014. febr. 3. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 A kérdező kommentje:
Hát esküszöm,kérdez valamit az ember és kapok egy gúnyos választ!Ja hogy a nem tudás nem mentesít a felelősség vonás alól:)!Mert értelmes választ nem kaptam,csak hogy vegyem meg,így arra a következtetésre jutottam,hogy te se tudod a választ!
2014. febr. 3. 08:41
3/10 anonim válasza:
nem tudsz otthon magadnak pálinka főzőt készíteni, mert a réz csövet ami lehűti a folyadékot nem tudod megcsinálni.
Max azt tudod megcsinálni amit ismerösöm csinált: vett egy pálinka fözöt, szét szedte, és nagyobb az edényeket használt stb
viszont az a kérdés hogy cefre kell e hozzá vagy sima gyümölcs az tényleg egy picit gáz ;)
de elárulom: erjedésben lévő gyümölcs kell hozzá, azaz cefre. a cefrét fell kell forrosítani, így az alkohol elpárolog, a csőben lehül, kicsapódik, és folyadék állapotban kijön.
A sima gyümölcsben nincs alkohol amit kitudnál desztilálni.
de ajánlom mielőtt elkezdesz kisérletezgetni olvass utána a témában (ne itt gyk-n) mert akár az emberek halálát is okozhatod a mérgező pálinkáddal.
2014. febr. 3. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 Wadmalac válasza:
#2:
A válasz komoly volt. Ha azt sem tudod, miből lesz a pálinka, hogyan akarsz otthon pálinkafőzőt csinálni?
A gőzgép építéséhez sem árt tudni, mi a gőz.
2014. febr. 3. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 Wadmalac válasza:
És még hozzátenném, házilag a tökéletesen működő pálinkafőzőt is kb. 5-ször annyiból építed meg, mint amennyiért megveszed készen.
2014. febr. 3. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 Wadmalac válasza:
"így arra a következtetésre jutottam,hogy te se tudod a választ"
A következtetés abból a hibás feltételezésből indul ki, hogy te tudsz és fogsz otthon pálinkafőzőt építeni.
2014. febr. 3. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 Wadmalac válasza:
"ajánlom mielőtt elkezdesz kisérletezgetni olvass utána a témában (ne itt gyk-n) mert akár az emberek halálát is okozhatod a mérgező pálinkáddal"
Úgy van!
Már csak ezért is, ne erőltesd a dolgot.
2014. febr. 3. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Na most egyfelől: valóban, aki nem tudja miből készül a pálinka, már vesztett is. Másfelől, itt csupa fiatal van. Akik nem tudják, hogy korábban - amikor tilos volt - hogyan főzött mindenki, nem mondom, hogy első osztályú, de meglehetősen jó pálinkát. Végy egy nagy fazekat tedd bele a cefrét, egy háromlábon tégy bele egy kisebb edényt is (a pereme legyen jóval magasabban a cefre szintjénél), fedd be egy nagy lavórral alkalmasan elhelyezve, abba tégy hideg vizet, gyújts alá... és ha gondosan ügyelsz, hamarosan ihatod a pálinkádat. Na persze az egész utca tudni fogja, hogy pálinkát főzöl. A mai módszerek (végy egy pálinkafőzőt...) az ősi nagybani előállítás háziasított változata. De a korabeli embereknek - ha nem is volt mind fizikus - azért megvolt a magukhoz való eszük.
2014. febr. 3. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 Wadmalac válasza:
Nagyapám kuktában főzte, de mivel üvegfúvó volt, tudott hozzá csinálni egy remek duplafalú hűtőspirált. Két lefőzéssel megvolt a jófajta 45-50%-os élet vize.
Azért szag ott is volt rendesen. :)
2014. febr. 3. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
mért ne tudna otthon pálinkafőzőt összerakni veszel egy söröshordót meg kb 3 méter rézcsövet a 3 méter réz csőből levágsz egy métert a 2 méteres darab rézcsövet teljes egészében izizsd fel pirosan izon az egész utána tad le a földre és hagyd lasan kihülni majd fogj henger alaku valamit pl nagy átmérőjü pwc csövet és szépp lasan tekerd rá a lényeg hogy ne törjön meg a végeredmény egy hószú spirál ha jol csináltad aztán fogj egy 60-100 literes hordót furd li az egyik oldalán alul ahol a rézcső egyik fele kijön és tömizsd valami szilikon ragasztoval mivel ebbe kerül a hütőviz és ne szivárogjon aztán maradt egy 1 méteres rézcsöved meg egy dörös hordód a sörös hordó tetejét vágd ki de ne tul nagy lukat csak akkorát amin kényelmesen betudod tölteni a cefrét és ki is tudod ennek a luknak a befedéséhez elméletilig réz kupola kéne de nyugodtan rakhatsz mongyuk üveg lábosfedöt is a lényeg ugye a luk kisb legyen mint a fedő a fedő közepén furj egy lukat ahol a megmaradt méteres rézcsöved egyik felét ösze tudod kapcsolni az üstel az üst a (söröshordó) a rézcső másik oldalát szekapcsolod a hordóban lévő rézspirál felső felével mivel ez a két cső egy átméröjü igy valami gumi vagy más potlásal tudod öszekapcsolni. A tömitése hát az üvegfedöt esetleg bicigli belsőgumival tudod tömiteni hogy a nyomás éa a pára ne szökjön el a páracsövet pedig a régi jolbevált mogyszerel tudod tömiteni tésztával ez vizbol és lisztböl ál ha a bicigli belső nem jó akkor az üvegfedőt is körbe kal kenyned tésztával a lény a rézcső amit veszel minél nagyob átméröjü legyen méretet nem tudok mondani de kb hüvejk uj vastagságu legyen és a másik az üstöt kizárolag csak 70 százalékáig tölzsd cefrével mert ha a cefre felhabzik fözés közben akkor eldugul a rézcsö rendszer és felrobban a főződ hát én azt mondom hogy azért néz utána neten a pálikafőzésnek igazuk van abbol hogy veszéjes igy neki álni hogy azt se tudod hogy mi az a cefre és hogy mi a müködési elv én is ithon raktam ösze a főzőm és nagyon finom pálikát főzők vele de hozáteszem én 1 hónapon keresztül böngésztem hogy megércsem egyáltalán nem bonyolult csak rlsöre tünik annak remélem tudtam segiteni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!