Miből lehetne jó pálinkafőzőt berendezést készíteni?
Természetesen lehetőleg vörösrézből.
Ám köztes megoldás lehet az 50 literes kór söröshordó, ám a dómfedél,(sisak) és a páracső/hűtőspirál mindenképpen réz legyen. A hordó 10 ezer körül beszerezhető, megfelelő kapcsolattal.
Hasonló hozzászólásokat várok... (ment is érte a pont)
Én is söröshordóba gondolkodok, csak hát azért azt nem olyan egyszerű beszerezni... egyik rokonomnak, ismerősömnek sincs kocsmája vagy ital nagykereskedése :D
így sajnos nincs ilyen kapcsolatom.
Úgy gondoltam hogy minimum 2 darab söröshordót veszek és az egyiket a másikba rakom közé pedig vizet rakok majd a leégés ellen, így duplafalú lesz.
A többi dolgot amit írtál hol lehetne beszerezni? És milyen vastagságú rézcső kell?
Köszi
A duplafalú, egy zárt rendszer, közötte olaj van, nem víz.
A rézcső falvastagsága közömbös, (de azért tartsa meg magát)
Az átmérő a lényeg.
A készítésről, (ill. az elvről) a neten találsz anyagot, roskadásig.
Akkor másolj be ide egy jó linket kérlek .... :D
Ahol részletesen leírják, hogy hogyan is kellene neki látni.
ha ügyes vagy tábla saváló lemez- mondjuk 1.5mm (jó drága vastelepen)
korong kivág aljnak, lemez hajlít palástnak.
kupakor sapkát rádbízom.
fél col vagy 3/4 réz menetes véget forrasztanék bele, 22 es réz cső 2m üst fele lejt. átvezető cső.
2 végén 3/4 es forr vég réz.
oda réz közcsavar 3/4
onann szabad a pálya- amit kapsz raktárrol idomok.
a hűtőbe én vékony lágy rézcsövet hajtogatnék, vagy 2 métert .
jutott eszembe sok okos gondolat erre, a többi titok :P
oszt lehet ellenkezni .
bármit legyárthatsz, csak szesz desztilálásra nem használhatod nav engedély nélkül, oda tervrajzokat kérnek és ugyse adják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!