Mennyi annak a valószínűsége hogy egy dobókocka dobásakor legalább 3-mal egyenlő számot dobjunk?
> „Mennyi annak a valószínűsége hogy egy dobókocka dobásakor legalább 3-mal egyenlő számot dobjunk?”
Hát… Hogy 3-mal egyenlő számot dobj, annak 1/6 az esélye, hogy legalább 3-at dobj, annak 2/3. Hogy legalább 3-mal egyenlő számot dobj, az most engem is összekavar egy kicsit, de valszeg az utóbbira gondolnak.
> „Nem értem mit akar , ez egy 8-adikos matek vizsgalapon van , azt kérdi hogy mennyi a valószínűsége annak hogy 3 at dobjon , vagy mit ?”
Hogy egyszeri dobásból 3-at dobjon, annak az esélye 1/6. A mondat többi részét nem nagyon értem.
Nagyon köszi a segítséget , románul vannak ezek a matektételek , és sokszor olyan fordítja aki nem ért hozzá , hiába hogy 1 millióan beszélnek románul és Magyarul is , mégis egy román kell lefordítsa , és ilyen értelmetlen mondatok jönnek ki sokszor ....... .
Én úgy értelmeztem így utólag hogy legkevesebb hármat , vagyis lehet 4 5 és 6 is . Ment a zöld kezecske :P .
a legalább 3-mal egyenlő az annyit jelent, hogy legalább 3, azaz minimum 3-mal egyenlő!
így a keresett valószínűség: 2/3 vagy 66.667%
mert a legalább 3 az: 3,4,5,6 ez 4 eset a 6-ból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!