Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért van az, emberek sok...

Miért van az, emberek sok ételt nem bírnak megenni, lenyelni?

Figyelt kérdés
Én nem szeretem a halat, meg a zsíros ételeket. Pedig semmi rossz emlékem nincs, meg ilyesmi, sőt, még nehezen megbírnám enni, de már jártam úgy, hogy nehezen megettem egy szelet halat, és lenyomatam a másodikat, és feljött mind a kettő...:S Egyszerűen nem értem, hogy miért van ez? A szervezetnek nem kell, vagy nem birja, vagy miért van az, hogy némelyik ízek, ételeket nem szereti az ember?
2009. dec. 2. 22:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerű a válasz. Nem vagyunk rászorulva "ilyen" kajákra. Ennyi. Van miből válogatni. Fél világ finnyás. Én is az vagyok, eddig pl. nem ettem meg a paradicsomot, vagy a tökfőzeléket. Na de az éhség nagy úr.

Hidd el ha rákényszerülnél, tömnéd befele a halakat. Még mindig jobb lenne, mit a csalánleves vagy a tökhéj a fogságban (papa mesélte)...Addig jó míg van miből válogatni.

2009. dec. 2. 22:51
 2/2 anonim ***** válasza:
Van, akinél egészségügyi probléma okozza, van, akinél szokások, általában az a "menüsor" és ízvilág és ízkombináció lesz mérvadó az ember élete során, amin kicsi korban felnő, persze van, aki még ettől is eltér és próbálkozik, bár a túl nagy eltérés nem jellemző. (Én pl. a spenótfőzelék ízkombinációját nem tudom megenni, de alapvetően nem a spenót a probléma, sőt, az egyes összetevőket külön-külön megeszem, de mással és máshogy kombinálva.) Az is lehet, hogy időszakosan túltelítődtél valamivel, a szervezetedben felhalmozódott, és most azt az ételtípust nem bírod úgy megenni. De lehet, hogy később menni fog. Mostanában pl. a család vett egy nagyon finom kolbászt, ritkán sikerül ilyet kifogni, de ez most nagyon jó, viszont egy baja van, eteti magát, de nem ehetek belőle annyit, amennyi jólesik, mert akkor napokig nem bírok rendesen enni, annyira elnehezedik tőle a gyomrom. Nem nagyon zsíros vagy ilyesmi, sőt, kifejezetten házi kolbász, és valamiért mégis ez a hatása, de nem csak nálam, az egész családnál.
2009. dec. 3. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!