Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 1. Melyik elnevezés nem illik...

1. Melyik elnevezés nem illik a sorba? - tenger, -tó, - vízesés, -óceán

Figyelt kérdés

2. Az alábbi állatok közül melyikkel nem találkozhat a jegesmedve? - rénszarvas, pingvin, -rozmár, -lunda

3. Az időjárás elemeinek felsorsolása egy helyen hibás. Hol? - hőmérséklet, -szél, -vihar, -csapadék

2014. jan. 4. 11:33
1 2
 11/13 BringaManó ***** válasza:

Hát, ha te ezt a mondatot megfelelő érvnek találod egy "szakmai" (ill. "szakkifejezésekről" szóló) vitában, akkor készségesen megadom magam. :-)

(Már látom, hogy jól tettem, hogy szótárat nem vettem elő, csak a netről vadásztam valami "félhivatalos" linket – kár lett volna a fáradságért. :-)

2014. jan. 21. 11:56
 12/13 anonim ***** válasza:

Ezt is tudtam, hogy ez lesz a visszavágás. :D

A kérdés szempontjából szerintem lényegtelen. Nem a vihar a kakukktojás, akár szélfajtának vesszük (tudományosan), akár csapadékfajtának (köznyelvben).

Egyébként nem piros/karikás a szemed egy kicsit?

Csak mert most nappal is fent vagy, nem csak éjszaka... :P

(Erre viszont nem számítottam... :D)

2014. jan. 21. 12:09
 13/13 BringaManó ***** válasza:

"visszavágás"?? ismétlem: "készségesen megadom magam" – mi többet kívánsz, tündérkém?...

de, kicsit 18 éven felüleik a szemeim, jaja.

2014. jan. 21. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!