1. Melyik elnevezés nem illik a sorba? - tenger, -tó, - vízesés, -óceán
2. Az alábbi állatok közül melyikkel nem találkozhat a jegesmedve? - rénszarvas, pingvin, -rozmár, -lunda
3. Az időjárás elemeinek felsorsolása egy helyen hibás. Hol? - hőmérséklet, -szél, -vihar, -csapadék
köszii. van még többi is.
4. Hol nyílt hazánk első szénbányája?
-Brennbregbánya , -Tatabánya , -Dorog , -Komló
5. Melyik gyümölcs neve nem illik a felsorolásba?
-szilva , mandula, -cseresznye , -alma
6.Körülbelül hány különböző növényfaj él a Földön?
-100ezer , - 350ezer ,-200ezer, - 300ezer
nagyon örülnék ah ebben is segítene valaki:)
1. vízesés
2. pingvin (csak a déli féltekén él)
3. hőmérséklet
4. Brennbergbánya
5. alma
6. Sokféle adat látott ezzel kapcsolatban napvilágot, de a legvalószínűbb helyes válasz az, hogy 300.000 körüli a növényfajok száma.
Köszönöm mindenkinek még mindig vannak kérdések:$
7. Melyik legnagyobb átlagmagasságú hegységünk?
-mátra , - Bakony , -Bükk ,-Börzsöny
8.Kinek voltak ezek az utolsó szavai?" Megöltétek a Tiszát! "
-Vásárhelyi Pál ,-Tessedik Sámuel ,-Széchenyi István ,-Wesselényi Miklós
9. A hideg éghajlati övben többször előfordult már,hogy piros hó esett.Mi ennek az oka?
-légköri szennyeződés, -moszatok,-vegyi anyagok,-kozmikus részecskék
10. Körülbelül hány működő vulkán található ma a Földön?
-150 , -220 ,-250 ,-850
11. Vörös, narancssárga,sárga,zöld,zöldeskék,kék,ibolyaszín.Hol fordulnak elő ezek a színek?
-a színes televízióban, -a szivárványban, - a diszkólámpák összeállításában , -sehol sem
nagyon megköszönném ah ebben is segítenétek.
Elképzelhető.
Én úgy gondoltam, hogy a hőmérséklet egy fizikai állapotjelző, hiszen egy pohár tejnek vagy számítógép merevlemezének is van hőmérséklete, de viharos tejet vagy merevlemezt például még nem láttam. :-)
@ Capricorn:
:DDD
De a 3. kérdés így kezdődött: "Az időjárás elemeinek felsorsolása egy helyen hibás." --> Tehát nem "elképzelhető", hanem biztos. :)
(Én is sokszor benézek valamit; nem probléma, emberek vagyunk.)
@ Kérdező:
7. A Bükk.
8. Vásárhelyi Pálnak.
9. [link]
10. Kizárásos alapon 850, mert a Tudásbázis szerint "több, mint 500": [link]
11. A szivárványban.
Javaslom egyébként a Google használatát, sokkal gyorsabb, mint mi. (...Akik szintén azzal keresünk... :D)
Beírod a megfelelő kulcsszavakat (pl. "legnagyobb átlagmagasságú hegység", aztán "Megöltétek a Tiszát", aztán "piros hó", és így tovább); és voila', 1 másodpercen belül kiadja a találatokat, amik között böngészhetsz.
Berta: "(Én is sokszor benézek valamit; nem probléma, emberek vagyunk.)"
Be, pl. a vihart (mint "csapadékot"):
:->
Tudtam, hogy nem kellene megmutatnom neked ezt a kérdést... :D
De tessék, a saját linkedről:
"Mivel a szélvihar gyakran intenzív esőzéssel jár együtt, a köznyelvben az erősebb záporokat vagy a zivatarokat is gyakran nevezik viharnak."
Beee. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!