Az mitől függ, hogy ki mennyire "bírja" a csípős ízeket?
Figyelt kérdés
2013. dec. 11. 16:49
1/2 anonim válasza:
Egyrészt, hogy a szájának ízlelőbimbói mennyire érzékenyek, másrészt, hogy a gyomorfala mennyire ellenálló, harmadrészt, hogy a savműködése milyen (milyen gyorsan bontja le).
Bizonyos mértékig adottság, de valamennyire "szokható" is.
2/2 Csxeba válasza:
Attól függ, hogy mennyi kapszaicin receptor van a sejtjeid sejtfalán. A kapszaicin a paprika csípősségét okozó vegyianyag. Egyébként a kapszaicinnak semmilyen káros vagy égető hatása nincs, minden ilyen okozott betegség (pl gyomorfekély) másodlagos, nem a kapszaicin okozza, hanem a folyamatos irritáció amit kivált.
A nyuszinak nincs kapszaicin receptora, ezért őt nem csípi a paprika. Akár a szemébe is kenheted a pirosaranyat, nem fogja érezni az égetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!