Miért érezzük a csípős ízt egyben forrónak is? Mi váltja ki ezt a hatást?
Figyelt kérdés
2012. szept. 23. 19:02
1/4 Shai-Hulud válasza:
Attól, hogy a capsaicin a hőérzékelő receptorokat is ingerli.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2012. szept. 23. 19:28
4/4 anonim válasza:
A "csípős" valójában nem íz, mert nem ingerel ízérzékelő receptorokat. A hőérzékelő receptorokat ingerli, és ha azok elég ingert kapnak, átterjed a fájdalomérző receptorokra is. Ezért érezzük a csípős "ízt".
Ami valós ízt érzel mellette, az a paprikáé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!