Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért érezzük a csípős ízt...

Miért érezzük a csípős ízt egyben forrónak is? Mi váltja ki ezt a hatást?

Figyelt kérdés

2012. szept. 23. 19:02
 1/4 Shai-Hulud ***** válasza:
100%
Attól, hogy a capsaicin a hőérzékelő receptorokat is ingerli.
2012. szept. 23. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2012. szept. 23. 19:28
 3/4 Shai-Hulud ***** válasza:
Nagyon szívesen. :-)
2012. szept. 23. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

A "csípős" valójában nem íz, mert nem ingerel ízérzékelő receptorokat. A hőérzékelő receptorokat ingerli, és ha azok elég ingert kapnak, átterjed a fájdalomérző receptorokra is. Ezért érezzük a csípős "ízt".

Ami valós ízt érzel mellette, az a paprikáé.

2012. szept. 25. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!