Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az normális hogy mindent...

Az normális hogy mindent elfelejtek miután megtanultam?

Figyelt kérdés
Nagyon sok dolgozatot írunk a suliban, sokszor minden nap és nincs arra időm hogy minden nap tanuljak egy kicsit hogy jól "beépüljön" az agyamba, mert másnap másra kell tanulnom. És azt vettem észre, hogy ha 'letudtam' a dogát utána már nem emlékszem semmire. Ez ellen mit lehetne tenni? :S Mert azért pl érettséginél nem lenne rossz ha nem mindent előtte kéne megtanulni.. (Az egyetlen tantárgy ami megmarad a fejemben az az angol)
2009. nov. 23. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

ha átismétled utánna menni fog sztem

én is úgy vok vele h azt hiszem már nem tom, átismétlem utánna, már megy

2009. nov. 23. 19:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak bemagolod, akkor hamar elfelejted.

Ha tényleg megtanulod és sokszor átolvasod, akkor sokéig emlékezni fogsz rá.

Bár ha nem foglalkozol vele, akkor így is előbb-utóbb elfelejted.

2009. nov. 23. 19:28
 3/5 anonim ***** válasza:
56%
Memória javító készítmények. Bilobil Elemx, meg nem tudom még mi. Anyám monjda, hogy őszedte most most pár éve, mikor csinálta második diplomáját és hát ugye nem 20on éves, akkor ilyet szedett és akkor hajnal 2ig képes volt fentmaradni, ÉS megjegyezni dolgokat, nem pedig ugynezett ki az asztal felett mint a mosostt szar már este 11kor... Ezek memóriára is jók.
2009. nov. 23. 19:38
 4/5 anonim ***** válasza:
78%
A dolgok nem tűnnek el az agyadból, csak ha nem használod a passzív részbe kerülnek, amit könnyedén elő tudsz szedni ismétléssel. A közmondásnak igaza van ebben az esetben, tudod!
2009. nov. 23. 19:44
 5/5 anonim ***** válasza:
56%
Az angol mindig ismétlődik valamiképpen, ezért jegyzed meg. A tanáraid sem gondolják, hogy mindenre emlékezni fogsz az érettségin. Amit megtanulsz, az egy komplex sablon, amit több rétű tapasztalatnak is nevezhetünk. A tudásod tudatossággá fog fejlődni, és a tudatossággal feltalálod magad az érettségin. Tanulj és felejts nyugodtan, de néha gondold végig a tapasztalataidat, értsd meg a rendszert előbb egy tantárgyon belül,aztán próbáld a tantárgyakat összevonni. Pihenj az apró betűs tankönyvrészletek olvasgatásával, mert azok általában hasznosabbak.
2009. nov. 27. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!