Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan kell szöget másolni? :O

Hogyan kell szöget másolni? :O

Figyelt kérdés
2009. nov. 22. 17:36
 1/6 anonim ***** válasza:
35%

nehéz így neten át megmutatni

nem figyeltél órán?

bizti h még sokszor csináljátok

figyelj jobban

2009. nov. 22. 17:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Eh... Inkább ne írtál volna:D De azért köszi...
2009. nov. 22. 17:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Van ugye egy félegyenesed, aminek a végpontját (A') akarod, hogy az új szöged csúcsa legyen.

Amelyik szöget másolni akarod, a csúcsából (A) egy bizonyos körzőnyílással ívet húzol, ami metssze a szög mindkét szárát(B és C). Ugyanezzel a körzőnyílással húzz egy ívet a már meglévő félegyenesed végpontjából (A'), úgy hogy metssze a félegyenest (B').

Most a másolandó szögnél a körív és a szögszárak metszéspontjainak (B és C) távolságát veszed körzőnyílásba. Ezzel a körzőnyílással pedig húzz egy ívet abból a pontból, ahol az előző ív metszette a félegyenesedet (B'), magára az előző ívre. Ezt az új pontot (C') kösd össze a félegyenesed végpontjával, és kész a másolt szög.

Remélem érthetően írtam le. Ha nem, akkor olvasd el mégegyszer. Ha úgy sem, akkor majd jön valaki, aki tud magyarázni.

2009. nov. 22. 19:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem vagyok érintett a szög másolásában, de mint ahogy a többség , megkapja a hét érdekesebb kérdéseinek gyüjteményét.Elsőre nem értettem, milyen szöget kiván másolni a kérdező.Nosza rákatt és máris ismerté válik a kérdésfeltevő szándéka.Hát hadd ne mondjam kedves első válaszoló, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.Szóval az ilyen és hasonló válaszoktó lyukad ki a cipőm talpa és bosszankodok.Valószinü Te is, ha kérdésedre ilyen választ kapnál.

A második válaszoló előtt le a kalapom.Egyszerű, érthető, a leirtak követését el sem lehet téveszteni.Nagyon sok ilyen válaszoló kellene e jobb sorsra érdemes "gyakori"-nak.Téged - mármint a második válaszolót - szaporitani kellene.Az első(?), pedig ujratermalődik.Sajnos.

Hát ennyi lett volna - röviden - a véleményem "szöghöz"

2009. nov. 29. 09:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy visszajöttem.Pedig a küldés előtt elolvastam.Mégis...

A harmadik sor közepén a "válik" - jelen idő - helyett a "vált" - mult időt - akartam irni.

Az ötödik sor első szava végéről lemaradt az "l" betű.

2009. nov. 29. 09:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi nektek...:D
2009. nov. 29. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!