Idegenből átvett. A "kurwa" szó sok nyelven jelenti azt, amit. Asszem lengyelül is.
2013. nov. 28. 22:19
2/10 anonim válasza:
Az ókori Rómából.
Maga az ipar is ide nyúlik vissza, és az ominózus nők mindig a kanyarokban álltak meg.Ragadványnévként tehát a kanyar szó egy picit módosult változatát kapták.
Az eredeti szót viszont már nem tudom.azóta persze rengeteg változata jelent meg(ez sok idegen eredetű szóra igaz még), és nálunk ilyen változatban terjedt el.
2013. nov. 28. 22:21
3/10 anonim válasza:
Curva pericolosa. Veszélyes kanyar olaszul. Hogy hogyan lett ebből prostituált? Csak tippelni tudok, a curva, curba, kurwa, kanyart, ívet, ferdeséget jelent. Ma is mondjuk: ferde hajlamú, ferde erkölcsű valaki. Talán innen eredhet.
2013. nov. 28. 22:22
4/10 anonim válasza:
Szerintem a "kúr" szóból. A kur va az, akit kúr nak, tehát meg van kúr va. Ezért kur va.
2013. nov. 29. 02:17
5/10 hollófernyiges válasza:
A latin curva, ferde, görbe szóból, a középkorban az elferdült erkölcsű nőkre mondták a papok, a lengyelbe is innen jön.
2013. nov. 29. 06:22
6/10 anonim válasza:
Kurtizán?
2013. nov. 29. 07:54
7/10 anonim válasza:
"Kurtizán"
"Az „udvarlás” (angol: court) kifejezés eredetileg csupán azt jelentette, „az udvarban élni, lakni”, később született az „udvaroncként viselkedő” majd a „szerető” jelentés."
wikipedia
Hogy a qrvához van-e köze, azt mondjuk nem tudom. :)
2013. nov. 29. 13:18
8/10 anonim válasza:
"A latin curvus görbületet jelent, és a magyar mondás: görbe utakon jár még inkább alátámaszthatná a rokonságot, pláne, hogy a curvus jelenti azt is: romlott, helytelen.
Ugyanakkor a megegyező jelentésű orosz курва, lengyel kurwa és szerb куја kézenfekvőbb szláv rokonságot sejtet."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!