Hogyan tanulhatnám meg a fizikát?
Az a baj, hogy rossz fórumra írtál: itt fizikai támoigatást nem fogsz kapni.
Ugyanis bár többen vannak itt akik univerzum-fizikusnak és feketelyuk-szakértőnek tüntetik föl magukat, azonban - egy fizikai szempontból rendkívül egyszerű problémát - a Coulomb vonzás energiáját sem képesek fölírni. XD
Szerintem keress egy igazán jó magántanárt. Ő segít, hogy átlásd az összefüggéseket és a közös tanulás során azt is hamar leszűri, hogy érdemes e a fizikával foglalkoznod.
Egy jó tanács még: ahhoz, hogy jó legyél fizikából (és itt nem a szabályok bemagolására gondolok) elengedhetetlen, hogy a matematikát is tudd.
matematikai tudás nélkül a fizikát sem fogod érteni. mondhatjuk úgy hogy a fizikának a matematika a nyelve. szóval abból alapból jónak kell lenned. a logikádat is fejleszti ha gyakorolsz, tanulod a matematikát.
fizikában is fontos hogy az elméletet nagyon tudd, mert csak akkor fogod felismerni hogy a számolós feladatok hátterében mi van. esetleg tudsz venni hozzá gyakorló könyveket, olyat amiben a megoldás is végig van vezetve, és nem csak az eredmény van megadva. ha lesz benne egy kis gyakorlatod, akkor menni fog az.
de ha képtelen vagy megérteni az elméletet, akkor felesleges foglalkoznod vele.
Ahogy #3 írta: matek nélkül nem fog menni.
Én még nem láttam, és elképzelni sem tudok olyat, hogy valaki, aki gyenge matekból, jó legyen fizikából.
A fizika tele van olyan képletekkel, összefüggésekkel, logikával, amit csak matematikával érthetsz meg.
Tehát ez az alap. Azután jöhet az érdeklődés fokozása, felcsigázása érdekes könyvek, szakkör, előadások,
baráti kör stb. által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!