Mi az az agyhullám? Tovább terjed az ilyen hullám mozgáskor (idegrendszerben)? és miért?
az agyhullámoknak van egy frekvenciájuk az adott agyi állapotban a mozgásért felelős impulzus frekvenciája meg egyezik ezzel?
(lehet hogy hülyeséget írtam de azért meg kérdezem (max innentől már jól tudom))
Az agy egy elektromos hálózat tulajdonképpen. Ilyen módon elektromágneses hullámokat kelt, amit kívülről mérni tudunk. A neuronok aktivitását lehet az idő függvényében ábrázolni. Lásd: [link] Ennek a grafikonnak van egy hullámszerű jellege. Ennek van egy időbeli frekvenciája. Figyelem, ez nem azonos az elektromágneses hullám frekvenciájával!
> Tovább terjed az ilyen hullám mozgáskor (idegrendszerben)?
Az agy által keltett elektromágneses hullám akár mozogsz, akár állsz, továbbterjed fénysebességgel, mint ahogy az minden tisztességes elektromágneses hullámtól elvárható. Ennek az oszcilláló jellege is ugyanúgy megmarad, tehát ez is tovább terjed.
#1> finomrezgése
Definiáld, mit értesz finomrezgésen.
> amit az éter közvetít
Az éter egy hipotetikus közeg volt a fizika történetében. Lásd: [link]
Ezt a hipotetikus közvetítő közeget aztán elvetette a fizika, de addigra az ezoterikus tanok átvették, mert mint ma is, akkor is lecsaptak a fizika legújabb eredményeire, hogy azzal próbálják igazolni a világképüket.
#1 válasza tudományosan helytelen, a Tudományok rovatban nem elfogadható.
Nem fogalmaztam elég pontosan. Elnézést.
Én arra gondoltam hogy egy adott agyi állapotban (pl.: mikor az agy alfa hullámokat bocsát ki) ha ekkor mozgunk akkor a mozgásért felelős impulzusok frekvenciája is alfa hullámú lesz-e. Van egyáltalán a mozgásért felelős impulzusoknak frekvenciájuk? Ha igen akkor az mi szerint változik(ha az iménti feltételezésem téves lenne)?
végül is az agynál azért van az a görbe (ha jól értetem) mert jönnek az impulzusok és eltűnnek. Ennek a váltakozásából lesz az a hullám.
Ha mozgunk akkor is küldi a jeleket akkor ott is lehet frekvencia elméletileg. Csak kérdés hogy ez tényleg így van és ha igen akkor mitől változik és mikor milyen tartományokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!