Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ki tud nekem érdekes nyelvésze...

Ki tud nekem érdekes nyelvészeti témaköröket mondani?

Figyelt kérdés
2009. nov. 15. 15:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Területi nyelvváltozatok, a nyelv változása az idő múlásával. Nem tudom, milyen nyelvről van szó, de ez szerintem mindegyiknél érdekes.
2009. nov. 15. 16:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Területre gondolsz? Vagy egy adott területen egy témakörre? Egyáltalán, milyen elméleti háttérrel, milyen keretben gondolkodsz?

Egy érdekes téma a sok közül: diskurzusjelölők.

2009. nov. 15. 21:24
 3/5 A kérdező kommentje:
igazából bármilyen nyelvészeti területről érdekel egy egy általatok érdekesnek talált kis rész :)
2009. nov. 15. 22:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Mondjuk érdekes a smilek, /:) :D :O/ mint mondatvégi írásjelek. Van ország ahlo már lehet őket használni. Pl. érettségin. Mivel visszahat a mondatra. Egy komolynak hangzó mondat végére odateszed, h --> :) , már más jelentése lesz egy mondatnak :D

Vagy mi xd

2009. nov. 16. 13:51
 5/5 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok

akkor néhány (számomra) érdekes téma (neten tudsz keresni szakirodalmat):

diskurzusjelölők, szófaji felosztás problémái (pl. igenevek kérdése), grammatikalizáció, mondatátszövődés, beszéltnyelvi jelenségek (és kutatási lehetőségeik) történeti korpuszon, episztemikus lehorgonyzás, névdivatok, ritkább szóalkotási módok, a koreferencia kérdései, nyelvjárások ma, nyelvjárási jelenségek kódexeinkben, analitikus igealakok

huszita-e a huszita Biblia?

2009. nov. 16. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!